• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

SU46-017

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
A nawet jeśli makiety z trakcją się nie posiada i nie będzie posiadać, to zgodnie z tym co napisał kolega SP45-166 zawsze można przeciągać stonką.
Zawsze można robić przeciąganie stonką i nie jest to coś dziwnego w moim regionie w styczniu często EU07 było przeciągane na sucho tylko przez inną lokomotywę niż SM42.

olek1398

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
51 0 0
Jest informacja o silnikach trójpolowych, niestety. Szczerze spodziewałem się niższej ceny... I te informacje wysuwają SM na 1. miejsce.

olek1398

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
51 0 0
Jest jeszcze informacja o światłach 3 białych i 2 czerwonych, zmiennych z kierunkiem jazdy... Ciekawe jak to będzie wyglądało. Mam nadzieję, że nie tak jak w stonkach.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.554 34 1
Sommerfeld 0.3 mm wygląda znacznie lepiej niż Viessmann 0.56 mm.
Ale jest pewien szkopuł. Sommerfeldt to same druty, trzeba je lutować (linę jezdną, nośna i wieszaki). Viessmann daje wszystko gotowe - tylko do ewentualnego przycięcia.
PS Zamówiłem sierpniowy Świat Kolei - okazuje się, że nadal istnieją znane z PRL-u "teczki". Właśnie sobie taką założyłem w osiedlowym kiosku i to bez żadnych czekoladek - za darmo :)

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
339 2 3
Ale jest pewien szkopuł. Sommerfeldt to same druty, trzeba je lutować (linę jezdną, nośna i wieszaki). Viessmann daje wszystko gotowe - tylko do ewentualnego przycięcia.
Tak to już najczęściej jest, że na jakość trzeba poświęcić trochę więcej pracy, ale gwarantuję Ci, że jest to warte wysiłku. Dodatkowo świetnie pasuje do produktów Zbyszka Kluby.

Reakcje
0 0 0
Jest informacja o silnikach trójpolowych, niestety. Szczerze spodziewałem się niższej ceny... I te informacje wysuwają SM na 1. miejsce.
:eek:Trójpolowe?:eek:

No to Piko przegrało wśród profesjonalistów...teraz tylko mega detal ich może uratować...ulotkę też mają gorszą...te 150 zł to za mała różnica z takim napędem...czekamy na detal.

A ja liczyłem na Classic:cry: