• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

Reakcje
0 0 0
Kolego, mówimy o reflektorach... znaczy "oczach" PIKO.
Reflektory (jeśli lustrzane) winny być takie same w 4E i 303E.

A-propos: czy SM planuje wydanie wersji 4E w kolejnych latach ? Bo jak nie to 4E trza by od PIKO brać.
Planuje, po sukcesie obecnych - jak napisał wyżej Andrzej Harassek, nawet pojawił się katalog 2015/2016, który sobie
wrzuciłem na dysk lapt. Były tam 07 4E oraz ET 41, o ile pamiętam też EP06 i 08. Malowania PKP starsze i nowsze, PKP Cargo, "czekolada" ,
"budyń" od PR, malowania KM 4E i 303E itp.
Przynajmniej w zamierzeniu firmy - bardzo ciekawy zestaw lokomotyw.... o ile obecna oferta będzie sukcesem - oby była, sam mam zamiar
wielokrotnie się do tego przyczynić ;)

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Poważna sprawa... EU07 od PIKO "zamieszane" w politykę... :D
Nawiasem mówiąc - trochę niefortunne jest zamieszczenie foty modelu w artykule dotyczącym prawdziwych spraw pracowników kolei :confused:
A może autor artykułu myślał, że model to zdjęcie prawdziej :) ?

Ostatnio edytowane:

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 10 4
Czy ktoś zauważył,że ze strony SK-Model zniknęła ulotka o zapowiedziach na rok 2014 z siódemkami? Na stronie Swiatamodeli zniknęła EP 07-187... Czy jednak nie będzie jej?

Rysiek

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
2.859 37 1
Czy ktoś zauważył,że ze strony SK-Model zniknęła ulotka o zapowiedziach na rok 2014 z siódemkami? Na stronie Swiatamodeli zniknęła EP 07-187... Czy jednak nie będzie jej?
a może juz ilość zamówionych przez indywidualnych odbiorców już przekroczyła ilość wyprodukowanych sztuk tej wersji ...?

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 10 4
Jest to możliwe, chociaż PIKO zdaje sobie sprawę,że lokomotywa z żółtym czołem, to tzw. dojna krowa, na której można zarobić, więc mogliby zwiększyć ilość tych modeli. Może jakaś informacja od kogoś z SK-Model?

Mała rewizja informacji, na stronie SM pojawiła się EP 07-187.

Ostatnio edytowane:

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 10 4
To też dla PIKO ma sens, bo wtedy mogłoby wchłonąć SM, zakleić usta Robertowi i Irkowi i PIKO dalej by produkowałoby pod swoim szyldem... Tylko My stracilibyśmy świetny produkt, jaki oferuje nam SM.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
699 54 1
Sam pisałem wcześniej, że cierpliwość jest cnotą modelarza, ale powiem Wam Panie i Panowie, że te całe manipulacje, że coś wychodzi, coś nie wychodzi, albo wychodzi w innym niż planowanym terminie zaczyna być męczące i denerwujące, tym bardziej, że wszystko jest ściśle limitowane - pomijam siódemki (opóźnienie akurat mi pasuje - mam czas na odłożenie większej sumy co przy codziennych wydatkach i opłatach łatwe nie jest, a tym bardziej że mam zamiar kupić wypusty obu producentów), ale Chrobry jedzie ponad rok i dojedzie akurat w szczycie zakupowym, a np. bipy planowane na grudzień przyjeżdżają miesiąc przed czasem, a Rzeszowską oliwkę z szarym dachem akurat chciałem miec...
a na ten miesiąc budżet nie przewiduje jej zakupu ...(n)

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
135 16 3
Zdjęcia oraz odwzorowanie modelu lokomotywy EU07-193 w barwach PKP Cargo jest prawidłowe z 2011 roku. Na dzień dzisiejszy na siódemka na reflektory nie zmienione. Ostatnio zawitała do Szczecina z Poznania. Przyjechała pociągiem 780011 tzw lopkiem. Tak go nazywają maszyniści. Jest to pociąg z Poznania Franowa PFA do Świnoujścia SiA przez Szczecin Port Centralny SPC. Powrót jest do Poznania ze Świnoujścia jako 870010.

pptasinski

Aktywny użytkownik
Reakcje
96 0 0
W miniony czwartek w Lokomodel'u dowiedziałem się , że 15 listopada będzie już można nabywać Pikowskie siódemki - może kogoś ta informacja zainteresuje.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
339 2 3
Jest to możliwe, chociaż PIKO zdaje sobie sprawę,że lokomotywa z żółtym czołem, to tzw. dojna krowa, na której można zarobić, więc mogliby zwiększyć ilość tych modeli. Może jakaś informacja od kogoś z SK-Model?

Mała rewizja informacji, na stronie SM pojawiła się EP 07-187.
To też dla PIKO ma sens, bo wtedy mogłoby wchłonąć SM, zakleić usta Robertowi i Irkowi i PIKO dalej by produkowałoby pod swoim szyldem... Tylko My stracilibyśmy świetny produkt, jaki oferuje nam SM.
Kolego czacza radziałbym Ci trochę ograniczyć te inscynuacje bo swoimi niesprawdzownymi spiskowymi teoriami przyczyniasz się tylko do tego, że producenci omijają fora internetowe obawiając się właśnie takich trolli.

Wypuść sam Swoje Kombajny a ogranicz twórczość pisaną.