• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.804 15 0
Wszystko mi się podoba, oprócz reflektorów i syren...
Przynajmniej żeby te czerwone "punkciki", były bardziej bordowe... mniej rzucające się w oczy.

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
420 17 2
Fajna ale tak jak mówiłem jest w krzywiżnie przodu babol, tak jak w 07 Schlesienmodelle. Niech panowie się uważnie przyjrzą jak wygląda przód w EU07. Poza tym górny reflektor idzie do dołu na rynnę.To chyba w 303E tak jest . tu jest żle moim zdaniem. Odbieraki: dolna rama z ramionami wykonana dobrze u Schlesienmodelle jest żle. I jakos tak te wózki za bardzo oddalone od pudeł z akumulatorami. Dach nad kabinami lepiej wykonany niż Schlesienmodelle. Wypowiedziałem się, ogólnie model ładny.Schlesienmodelle lepsze maskownice wózków.

Ostatnio edytowane:

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Ładny model, nareszcie zdjęcia pokazali :)
Teraz czekać tylko jeszcze na ruch konkurencji, żeby pokazała swój model ostateczny, widać że trochę jednak w modelu piko uproszczono, ale po waloryzacji może sporo zyskać, ciekaw jestem tylko jak będzie to wyglądało z Schesienmodelle...

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.859 32 2
Wygląda całkiem przyzwoicie. Jak zwykle zagadkowy kolego Jocol - ciekawy jestem co twoim zdaniem jest z tym przodem nie tak? Jedynie brak lusterek zewnętrznych rzuca się w oczy.

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
864 1 0
Wygląda ok (y)
...na razie widać że konkurencja pomiędzy producentami zdopingowała do zrobienia ładnego modelu.
I suuuper tak trzymać ... (y).
Teraz czekam na relacje z jazdy ... zwłaszcza manewrowej :podstepny:.

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
Z porównaniami poczekajmy, aż pokaże się model od SM:) bo to co znamy do prototyp:) wówczas będzie można postawić oba modele obok siebie i porównać. a to już niedługo:):)

Co do samej lokomotywy PIKO - nie wiem dlaczego, ale coś mi w lampach nie pasuje jakoś za bardzo się w oczy rzucają:

muniek241

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jak dla mnie trochę taka plastikowa. No i rzucające się na pierwszy rzut oka dwie rzeczy: reflektory - a dokładniej czerwone kropki. Okropnie to wyglada. Zresztą same reflektory też zabawne. No i Zielony pasek przerwany nad gniazdami na ścianach czolowych. Rozumiem że tam wchodzi inna część, ale chyba można było to jakoś pomalować.

Reakcje
292 0 0
No cóż, może ma pewne niedoskonałości ale i tak czekam z utęsknieniem aż sklep powiadomi mnie, że już na mnie czeka. Podobno jakieś trzy - cztery tygodnie. Ogólnie rzecz biorąc, moim zdaniem, bardzo ładny model. A trąbki można wymienić na metalowe, czy ramki na reflektorach można założyć trawione, jak najdzie taka nieodparta potrzeba.