• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw serii ET41

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Jak mniemam będziesz reklamował - ja bym tak zrobił.

Są dwie możliwości:
1) sklep wymieni na model bez bubla;
2) sklep odda pieniążki za model, gdyż nie posiada na wymianę.

Jeśli sprawa będzie jak w pkt.1 to OK, ale jeśli pkt.2 a model jeździ i nie ma innych braków, to zgłoś się do mnie o ile interesuje Cię egzemplarz z pierwszego rzutu, wtedy się po prostu zamienimy.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
Ale nie tylko. Takze 537. Obie "siodemki" powstaly z gladkich lamancow.
Tak jest jeszcze 544 też z gładkiego łamańca, ale...:podstepny:
...model ET41 produkcji HCP Cegielski Piko jest ryflowany, a nie gładki...
Więc nie zrobi z niego EU07-537, ani 544... :)
Była jeszcze jedna z ryflowanego, ale nie pamiętam jaki numer...
No własnie z ryflowanego członu ET41, powstała EU07-545 :)
Więc Pikowski człon ET41 na EU07-545 tak jak pisałem wcześniej, jak najbardziej się nadaje.
Z tym, że musi pozyskać drugą kabinę, żeby wstawić i tabliczki, oraz "nosek" z gniazdami sterowania wielokrotnego ;)
[DOUBLEPOST=1443351488,1443350626][/DOUBLEPOST]
Dotarła dzisiaj do mnie moja ET41-152-A / 149-B . W sumie szczęście, bo pierwsza seria jest nie do kupienia i szkoda oddać człon A . Ale co zrobić z członem B, kiedy kocham tabor południowej Polsk?i. Namieszał Chińczyk .
Pomyłka polega na tylko na numeracji, czy jest jeszcze coś, na przykład oba człony może posiadają napęd?
Albo oba człony nie posiadają go wcale... :podstepny:
Swoją drogą produkowane w Europie modele nie miały takich przygód (poza Roco po opanowaniu przez Niemca i przeprowadzce do Hallein), ale małe żółte rączki zawsze coś spie****lić muszą, nawet zestawienie numerków. (n)