• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw serii ET41

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 3 1
Karol, masz możliwość porównania detali obu edycji. Nie chodzi mi tu o przydziały itd ale bardziej o jakieś dodatkowe uproszczenia czy coś w tym rodzaju.

II edycja jest wydaje mi się trochę tańsza od I i zastanawiam się czy Piko nie przemyciło tu jakiś dodatkowych niespodzianek.

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
tylko że poprzedniej w Lippe nie było, albo była w homeopatycznych ilościach. W każdym razie mojego zamówienia nie zrealizowali.

@karol_mar czy nowa et ma ten sam numer katalogowy co poprzednia?

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
tylko że poprzedniej w Lippe nie było, albo była w homeopatycznych ilościach. W każdym razie mojego zamówienia nie zrealizowali.

@karol_mar czy nowa et ma ten sam numer katalogowy co poprzednia?
2015-07-29 13.44.33.jpg

[DOUBLEPOST=1438171179,1438170393][/DOUBLEPOST]Przy okazji pytanie, może ktoś ma pierwszą edycję w fabrycznym stanie i chciałby zamienić na drugą w takim samym stanie ?

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
771 8 0
Lampeczki fajne, tylko trąbeczki już nie :).
DarekW ma pewien pomysł jakie zastosować, żeby one też się fajnie prezentowały. Może się wypowie?

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.498 18 0
Ja w moich EU07 Piko wierciłem i szlifowałem ale można wykorzystać trąbki do Hiszpańskiej lokomotywy nr katalogowy części 117252. Są żółte ale po pomalowaniu na pewno będą wyglądać lepiej. Jeszcze ich w siódemce nie montowałem ale w Gagarze się sprawdziły.
Trąbki.JPG

danek

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dotarła dzisiaj do mnie moja ET41-152-A / 149-B . W sumie szczęście, bo pierwsza seria jest nie do kupienia i szkoda oddać człon A . Ale co zrobić z członem B, kiedy kocham tabor południowej Polsk?i. Namieszał Chińczyk .

Załączniki