• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EP09

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
293 11 1
No i w nowej ulotce EP09-001 jest określona jako epoka 5 (na stronie PIKO dalej 4). Czy to oficjalnie potwierdzenie że stan modelu to 1989 rok (po kiego grzyba dali te pręciki) ?
Super sprawa z tymi pręcikami, z jednej strony miły gest taki detal, a najważniejsze jest to, że maskuje jeszcze nie do końca idealne reflektory od Piko.

pyro

Aktywny użytkownik
Reakcje
393 3 0
Na szybko rozpakowana, żeby zobaczyć te prążki na lampach i muszę powiedzieć że bardzo mi się podobają. Jedynie faktycznie nie pasują te pomosty. Nie ma wybitej nawet daty rewizji w związku z czym jest to po przekazaniu jej do DOKP Kraków i powinna mieć blachy zamiast siatek. Będzie pole do popisu i zmiany :).
EP09-001 PIKO.jpeg
Pomijając bałagan w tle.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
888 38 5
Na szybko rozpakowana, żeby zobaczyć te prążki na lampach i muszę powiedzieć że bardzo mi się podobają. Jedynie faktycznie nie pasują te pomosty. Nie ma wybitej nawet daty rewizji w związku z czym jest to po przekazaniu jej do DOKP Kraków i powinna mieć blachy zamiast siatek. Będzie pole do popisu i zmiany :).
Zobacz załącznik 1138803
Pomijając bałagan w tle.
A czy możesz zrobić więcej zdjęć?

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
4.536 519 18
@rprail, @am-70

wasze opinie o ślizgu na pantografach (jest zgodny z oryginałem?). Aby ująć to Twoimi słowami szanowny @rprail - To niest jest AKP-4E, wiec co to jest? Ja wyłapałem 5 błedów w tym modelu. Ale nie będe ich tu wałkował. Zostawiam to Wam. Wy jesteście profesjonalistami w tej dziedzinie. Jedno tylko. Na tą szparę miedzy zawieszeniem i budą patrzeć się nie da. Ale to tylko moje zdanie jako modelarz i kolekcionier.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.932 583 107
@rprail, @am-70

wasze opinie o ślizgu na pantografach (jest zgodny z oryginałem?). Aby ująć to Twoimi słowami szanowny @rprail - To niest jest AKP-4E, wiec co to jest? Ja wyłapałem 5 błedów w tym modelu. Ale nie będe ich tu wałkował. Zostawiam to Wam. Wy jesteście profesjonalistami w tej dziedzinie. Jedno tylko. Na tą szparę miedzy zawieszeniem i budą patrzeć się nie da. Ale to tylko moje zdanie jako modelarz i kolekcionier.
Jak Ci nie pasują modele Fiko to kupuj Schlesienmodelle. Dla mnie proste.

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
2.318 65 4

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
293 11 1
Widziałem ta szpare z bliska. Dla mnie chu..a. A te kwadraty od zawieszenia to w innym odcieniu niee no niee.
Widziałem zdjęcia, gdzie te kwadraty były pomalowane na czarno. Wiem, że to egzemplarza 001 nie mogło dotyczyć na początku, niemniej jednak w omawianym modelu od Piko prawdopodobnie tak je pomaluje.
Trochę szkoda, bo to tak jak by powstał ET22 belkowoec, i nie miał wyeksponowanego tego pradawnego zawieszenia w kolorze pudla, tak EP09-001 w dalszym ciągu wyróżniać się będzie nietypowym malowaniem. Oraz prętami w reflektorach, brakiem wlotu klimatyzacji oraz szybami w drzwiach ;)

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
619 22 2

szprync3

Aktywny użytkownik
Reakcje
108 22 5
Zobacz załącznik 1138803
Pomijając bałagan w tle.
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Czy w przednich szybach jest namalowane na biało ogrzewanie tych szyb ? Bo po co tu są te białe linie ?