Hej!
Ktoś może rozkminił (choćby niechcący) czy jest opcja zmiany jasności białych świateł w parowozie z firmowo zamontowanym dekoderem? Mój do przodu jakoś tak słabo świeci, a informacji szczegółowych w necie ciężko znaleźć.
No i pytanie czy komuś udało się wyłączyć losowo pojawiające się szuflowanie (też oczywiście pytam o firmowo zamontowany dekoder)?
Ktoś może rozkminił (choćby niechcący) czy jest opcja zmiany jasności białych świateł w parowozie z firmowo zamontowanym dekoderem? Mój do przodu jakoś tak słabo świeci, a informacji szczegółowych w necie ciężko znaleźć.
No i pytanie czy komuś udało się wyłączyć losowo pojawiające się szuflowanie (też oczywiście pytam o firmowo zamontowany dekoder)?
Fabrycznie jasność reflektorów jest ustawiona na 23%
CV116=15
Spróbuj zwiększać tą wartość maksymalnie do 64.
Jeśli to nie pomaga (bo nie testowałem tego jeszcze tylko patrzę do projektu) to
Reflektor przedni CV122=15, Reflektor tylni CV123=15 (czyli też maksymalnie do 64 możesz zwiększać). Jeśli brak reakcji to zmień finalnie na fabryczne 15.
Odnośnie dźwięków losowych to ich czas jest ustawiony pomiędzy 40 a 80 sekund.
CV1021=2
CV905=40
CV906=80
To masz fabryczne ustawienia. Te dwie ostatnie wartości daj na 0 i zobacz co się będzie działo. Najpierw oczywiście dla pewności odczytaj wartości fabryczne. Tak jak pisałem, nie regulowałem w OKo1 oświetlenia jeszcze. W trakcie konwersji zmieniłem tylko barwę światła na lekko pomarańczową - to się robi pisakiem transparentnym malując diodę.