• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pendolino PKP Intercity

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
a jaka kobitka na poziomie będzie obsługiwać polskie żyjątka podróżujące PKP INTER,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,A jeśli chodzi o graficiarzy to przecież od zarania wiadomo że to drogi sport i byle małolat sie tym nie zajmuje......
a 10 lat temu wszystkie EN57 były upaćkane

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Zbyszku ja wiem że od paru lat w drużynach jeżdżą ładne i mądre dziewczyny tyle że jest spora rotacja .....ludzie traktują to jako zajęcie przejściowe ....wiem bo dobry kumpel jeździ już troche

Reakcje
1.786 13 0
Graficiarzom oszpecającym tabor kolejowy STOP!!! Łapy precz od taboru!!!:devil:..
Jak są tacy "kreatywni i "zdolni", niech spróbują pomalować bandaże kół podczas jazdy pociągiem!!o_O....
PS - to apropos malowania kiedyś ENów i nie tylko...

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Graficiarzom oszpecającym tabor kolejowy STOP!!! Łapy precz od taboru!!!:devil:..
Jak są tacy "kreatywni i "zdolni", niech spróbują pomalować bandaże kół podczas jazdy pociągiem!!o_O....
PS - to apropos malowania kiedyś ENów i nie tylko...
ale trzeba przyznać były malunki tak dokładne że można pomyśleć że to im jescze kolej pomagała.....sam kiedyś idąc około 3 rano przez Odolany z dyskoteki ujrzałem ekipe malującą jednostke .Z koleżanką machnąłem kamieniem to moment uciekali ale to było bodaj w 1999........
pierwsze malunki pamiętam z 96-97ale to incydenty na maxa to było od roku 1998

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.559 60 3
A ja popieram polski przemysł jeżeli bedzie zapotrzebowanie ta pociągi dużych predkości to nasze fabryki sobie z tym poradzą a może i nawet wymyślą ciekawsze rozwiązania techniczne.
A tem przód w PEDZILINĄ jest do dupy

wolfik

Znany użytkownik
Reakcje
1.036 1 0
A tymczasem Warszawa-Praga 08 XI 2013 ok. 6:30:

Co prawda bardziej skupiałem się na trzymaniu aparatu ale na żywo to CUDO* bardzo mi się podobało.

Jak ktoś chce nie sobie ujmie słowo CUDO w cudzysłowy, ja zostawiam tak jak jest. Jestem na tak!

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.591 74 0
Ale czeska nazwa /chodzi oczywiście o inny pociąg ale też z tego gatunku/ bardziej mi się podoba - Bimbadlo. W naszych realiach też się zapewne przyjmie ..... w przypadku opóźnienia około 120 min., które może się oczywiście jeszcze zwiększyć - to będzie Bimbadło - pociąg bimbający na podróżnego.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Ale czeska nazwa /chodzi oczywiście o inny pociąg ale też z tego gatunku/ bardziej mi się podoba - Bimbadlo. W naszych realiach też się zapewne przyjmie ..... w przypadku opóźnienia około 120 min., które może się oczywiście jeszcze zwiększyć - to będzie Bimbadło - pociąg bimbający na podróżnego.
W przypadku takiego opóźnienia to raczej inne czeskie słowo będą stosować a mianowicie "Vlak" bo się wlecze...