• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.102 5 0
Uwielbiałem wracać do zdjęcia z tym bunkrem w 1:1 a teraz mamy jeszcze takie samo zdjęcie w 1:87! :love: Ale masz kolejny piękny model i nawet te stare Herpowskie kontenery wyszły jakoś na "ludzi"! :ROFL:
Aaa! Maciek - pomaluj lampy w naczepie i zrób zdjęcie tyłu! :D

RIT8-4

Znany użytkownik
Reakcje
711 3 1
Modele zrobione tak jak lubię ,można podziwiać i tylko pomarzyć że kiedyś tak Herpa zrobi modele . ;):) Trochę pracy trzeba poświęcić żeby to tak wyglądało , gratuluję wytrwałości. (y)(y)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.210 1 0
„Bunkrów nie ma, ale też jest za...ście
Otóż są. Kolejne.

Zanim jednak, serdeczne dzięki za komentarze i uwagi w temacie "Zółtków". @Slavi tyłek do PKS Opole jest niemal kompletny ale na razie bez rejestracji, które się robią, więc prezentacja nastąpi po skompletowaniu.

Tymczasem etap pośredni rozbudowy taboru Polskich Linii Oceanicznych o kolejne Volvo F89 z jednoczesną renowacją, uzupełnieniem
Z rzeczy istotnych.
Rozwiercenie rur wydechowych
Pomosty - hybryda wydruku 3D i blaszki
Osłony reflektorów
Rejestracje oryginalne zgodne z numerami bocznymi
Halogeny i coraz więcej akcentów z pomocą flamastrów do AK.
Chrom bije na głowę ten od Molotowa.

Ciąg dalszy nastąpi, gdyż naczepy się robią

Udanego weekendu Wszystkim
Maciej
20260206_120427.jpg
20260206_002432.jpg
20260206_001804.jpg
20260206_001304.jpg
20260204_211126.jpg
20260204_210818.jpg
20260204_204956.jpg
20260204_205100.jpg

JakubR

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.341 9 0
Majstersztyk! Żarówki w reflektorach robią ogromną robotę.:love:
Nie podpuszczam, ale... jeśli tak mocna ingerencja już występuje, to może pokusić się o usunięcie linii podziału formy ze zbiorników?

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.210 1 0
Majstersztyk! Żarówki w reflektorach robią ogromną robotę.:love:
Nie podpuszczam, ale... jeśli tak mocna ingerencja już występuje, to może pokusić się o usunięcie linii podziału formy ze zbiorników?
Dziękuję . Zbiorniki są z wydruku 3D i to co najprawdopodobniej Widzisz , to skutek niedoskonałości w procesie którego nie udało mi się wyszlifować Nie będę produkował nowych z racji tego, że pod planowane jeszcze bunkry mam już kompletne zestawy a nota bene w większości już nie będą to ciągniki siodłowe
No może "powietrze" nad zapasem powstanie w międzyczasie i w ramach testowania. Pozdrawiam.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.615 392 20
Kapitalnie zrobiłeś modele PLO. Pełen szacun. Oszklone przednie lampy dodają niesamowitego realizmu. :love: Wychodzi Ci to świetnie. (y)
Nie, żebym podpuszczał ale może i tylne światła się da oszklić... ;) :D

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.210 1 0
Kapitalnie zrobiłeś modele PLO. Pełen szacun. Oszklone przednie lampy dodają niesamowitego realizmu. :love: Wychodzi Ci to świetnie. (y)
Nie, żebym podpuszczał ale może i tylne światła się da oszklić... ;):D
Dziekuję. Nie widać na zdjeciach ale sa pociągniete lekko sferyczną warstwą żywicy, więc Czytasz w moich myślach na odległość, Maćku!

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.210 1 0
Rewelacyjne wykonanie, prezentują się znakomicie (y)(y)(y) Żadne fabryczne wykonanie nie dorasta Koledze do pięt :p Natomiast reflektory wyglądają obłędnie, jak ze szkła :love:
Dzięki. Reflektory, wykonane przez Kolegę @Flotoma przeznaczone były dawniej do Ikarusa firmy SES. Moja jedyna zasluga, to to, że namówiony przez @Lyntog rozmierzyłem i porównałem z tymi z Volvo a pozniej udalo mi sie namowić Tomka by je wyszperał. Reszta to w zasadzie upór w trzymaniu wiertełek i bardzo ostrożne operowamie klejem.
images-3.jpeg

RIT8-4

Znany użytkownik
Reakcje
711 3 1
Jak zwykle świetnie dopracowany model(y)(y) ,a w sumie nie jeden ;) Pamiętam że kiedyś był taki dostępny w skali 1-43 chyba z kontenerem ,nie stety go nie posiadam .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19