• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.079 68 0
No, teraz ta robota ma sens, myślałem że chcesz po prostu sobie scanię "no name" zrobić, na co według mnie szkoda Twojego twórczego czasu.
Myślałeś kiedyś coś zrobić na polonijnych blachach? albo coś rzadkiego w naszym kraju?
Tu masz inspirację z moich stron ;)
91790193_2539518409595723_4634340802682683392_n.jpg
420542477_848193500650264_2262033708186872390_n.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.448 1 0
No, teraz ta robota ma sens, myślałem że chcesz po prostu sobie scanię "no name" zrobić, na co według mnie szkoda Twojego twórczego czasu.
Myślałeś kiedyś coś zrobić na polonijnych blachach? albo coś rzadkiego w naszym kraju?
Tu masz inspirację z moich stron ;)
Zobacz załącznik 1048458 Zobacz załącznik 1048459
Pegaso - kapitalny - dziękuję, Tomaszu. Mimo zamkniętej listy modeli na rok 24 -ty pozwolę sobie go wpisać. P.s Scanię widziałem- rozważałem. Co do modeli "no name" to naprawdę rzadko, choć na dniach pojawi się jeden "szybki strzał składak z pudełka ze złomem"

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.760 4 0
Pegaso... Aż się łezka w oku zakręciła... Dokładnie w takiej kabinie , ćwierć wieku temu pierwszy raz spędziłem noc jak prawdziwy trucker... :)
Ech, mieć taką miniaturę , najlepiej jeszcze zrobioną gdzieś w Szczecinie... ;)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.448 1 0
Pegaso... Aż się łezka w oku zakręciła... Dokładnie w takiej kabinie , ćwierć wieku temu pierwszy raz spędziłem noc jak prawdziwy trucker... :)
Ech, mieć taką miniaturę , najlepiej jeszcze zrobioną gdzieś w Szczecinie...
;)
Myśmy z kolegą @Lyntog mieli jus w tej sprawie nocną naradę.
O ile kabina dawcy czyli Dafa 95 ATi jest na rynku o tyle bez spojlera. Grill trzeba byłoby trawić i wspomóc kalkami. Nie jest to niemożliwe.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.079 68 0
Swego czasu na ebay był taki wystawca z Hiszpanii albo Portugalii, chyba o polskich korzeniach bo wystawiał dużo floty Pekaes, ale też zdarzały mu się właśnie tronery robione z dafów 95, na hiszpańskich forach jest kilka relacji, ale zakładam że i tak je wszystkie przebijesz.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.448 1 0
Swego czasu na ebay był taki wystawca z Hiszpanii albo Portugalii, chyba o polskich korzeniach bo wystawiał dużo floty Pekaes, ale też zdarzały mu się właśnie tronery robione z dafów 95, na hiszpańskich forach jest kilka relacji, ale zakładam że i tak je wszystkie przebijesz.
Dziękuję za wiarę w sprawność moich paluchów, której do końca nie podzielam ale o takich działaniach myślę śmielej jak naoglądam się albo filmików albo fotorelacji z takich metamorfoz.
Piękna, drobiazgowa praca.
Na razie, to wciąż nie moja liga, ale skoro ludzie latają w kosmos...;)
To jest szansa.

Wątek polsko - hiszpański czy inne Majorki, pamiętam dobrze. Tak, w pewnym momencie, to była niezła alternatywa na fakt, że modeli pekaesu było, naprawdę niewiele na rynku. Nosiłem się nawet zamiarem kupna jednego z modeli.
To był chyba jednak okres w którym zacząłem się zastanawiać, czy nie robić ich jednak samemu.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19