Na początku wszystkiego dobrego w Nowym 2026-tym dla Was wszystkich.
By się darzyło i dopisywało zdrowie.
A teraz model.
Powstał na skutek zakłóconej chronologii, gdyż namówił mnie na niego Jacek Kamiński z Pekaesu, którego część z Was miała okazję poznać na wystawie we Włocławku.
Jacek poprosił o model auta, nie którym jeździł on sam, ale ten, którym jeździł jego przyjaciel.
Na takie dictum nie mogłem odmówić
Zatem przed Wami "Janek" Pana Janka Sochy.
Volvo F12 trzeciej generacji oddany ze wszystkimi szczegółami wliczając białe elementy karoserii wymienione po stłuczce, niestety prócz norweskiej flagi na podszybiu, gdyż tę wystrzeliwszy z pęsety i nie odnalazłem do dnia dzisiejszego.
Jest to zestaw na Skandynawię i widać to już po konfiguracji trzyosiowej naczepy z ciągnikiem w układzie 6x2
Numery rejestracyjne ciągnika, naczepy oraz numer inwentarzowy - oryginalne
WSI 175E nr inw. 895175 a naczepa WSI 034Z
Od strony technicznej model ciągnika wymagał modyfikacji zderzaka, maskownicy pod grillem oraz wlotu powietrza - z pionowego komina za owiewką powstał boczny w nią wmontowany. Nowy jest zbiornik paliwa z wydruku 3D
Naczepa dostała zbiornik, podwójny zapas oraz agregat z wydruku 3D odpowiadający temu użytkowanemu na ten czas przez Pekaes.
Obok trawioną drabinkę.
Nie byliśmy jedynie pewni producenta naczepy- najprawdopodobniej był to jeden z modeli Lambereta.
To tyle.
Jeszcze raz wszystkiego dobrego i zapraszam.
Maciej