Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
może nie wszystkie, może masz rację. Tak jak teraz patrzę, to z jednej barwy mają różne warianty i się nie pokrywają nazwami, ale kupując w modelmanii miałem wybór pomiędzy "model air" a tym samym w "model color"
Witajcie, co prawda jeszcze nie skończone ale już się pochwalę
Na warsztat poszła platforma PIKO, kiedyś podpatrzyłem i podpytałem kolegę @newermind jak robił swoje platformy. Na bazie tego powstał taki mały zestaw waloryzacyjny.
Poprawię jeszcze element do zabezpieczenia KKS, dojdą zderzaki i stopnie manewrowe. Mała patyna desek i kłonic. Delikatna patyna jest już naniesiona na wagon. Co prawda jakiś czas temu więc może jeszcze coś poprawię.
Taki zabieg poprawia wygląd tych platform, tyle, że ja wywalam wszystko i dorabiam nową podłogę z... Ołowianej taśmy.
Niestety wiąże się to z koniecznością przebudowy KKS, ale efekt jest bardziej satysfakcjonujący!
@Wertyn@jack
Fajnie to wygląda, ale mam jedną uwagę - łaty - zamalowanki powinny być staranniej namalowane - ostre krawędzie, jednolity kolor - nie wiem, czy używaliście taśmy maskującej i aerografu, czy pędzla, ale wygląda to jakby odręcznie robione
Ja bym poszedł o krok dalej (tak przynajmniej w swoich planuję) i wywalił te grubaśne uchwyty do kłonic i zastąpił je blaszkowymi (samodzielnie trawionymi bądź wycinanymi). Oczywiście może się to wiązać z koniecznością zrobienia ich tylko w wersji ze sztachetami wklejonymi na stałe, ale moim skromnym efekt będzie znacznie lepszy. Przy czym to już raczej opcja dla masochistów