• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozy stojące jako pomniki.

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.044 67 25
Teraz przy szopie stoi jakiś złomek... Czekam aż dni będą nie co dłuższe aby zrobić fot. A z tym złomem co się stało wiesz?

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.495 39 4
24.05.2021. Iława.
Odnowiony TKt48 53 umiejscowiony na nowym placu przed dworcem Iława Główna. Zdjęcia z telefonu, gdyż nie miałem aparatu ze sobą stąd mizerna jakość. Niemniej Maszyna niesamowita i o ile dobrze zauważyłem o 12tej w południe miała włączone lampy i użyła gwizdawki.
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
pomnik tkt 1-115539286 1600.jpg
IMG_20210524_115511063 1600.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.728 565 30
Bardzo dobrze, że parowóz odświeżono i ładnie wyeksponowano. Ale jakoś tak trochę sztucznie wygląda. Nie wiem, czy to kwestia koloru (a może obróbki zdjęcia? ;)), czy rodzaju użytej farby, ale maszyna wygląda nienaturalnie. Pomijam drobiazg, że w IV epoce czołownice i zgarniacze malowano na pomarańczowo, nie na czerwono.

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.495 39 4
@Andrzej Harassek niestety nie wiem czemu, zdjęcia wyszły jakieś właśnie trupie, telefon dziwnie uchwycił. Może dlatego, że trochę pod słońce i za maszyną generalnie było zbyt jasno? Ja tych zdjęć nie obrabiałem specjalnie, redukcja szumu, wyostrzenie i próba zwiększenia kontrastu. Mój telefon umie zrobić w dobrym oświetleniu jakieś niezłe fotki, ale tu akurat wyszło jak wyszło. Nadrobi się w lipcu na wystawie makiet ;)
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"

Ostatnio edytowane:

Gagar358

Znany użytkownik
Reakcje
1.549 4 0
Coś z, nieco już historycznego, wyjazdu w Polskę. Ty45-94 stojący w sąsiedztwie lokomotywowni w Ostrowie Wielkopolskim, 15.11.2013 r.

ParowózP1080665.JPG
ParowózP1080669.JPG
ParowózP1080670.JPG

oraz taki "parowozik" (niestety nie potrafię podać nazwy) stojący w bezpośrednim sąsiedztwie dworca w ww. Ostrowie Wlkp.

ParowózP1080671.JPG

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.728 565 30

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.599 2 0
Kilka zdjęć tej lokomotywy już było, a te są aktualne i widać ze dbają o ten pomnik techniki, Krzyż Ol49-82

Załączniki