... ale jak Cię znam uporasz się z tym.
Na Trako proponuję uszkodzoną część zastawić rusztowaniem Preiser 17180.
Pomysł fajny ... Ale zawziąłem się (bom spod znaku koziorożca

) i już dzisiaj zacząłem sklejać "puzzle" które udało się znaleźć ...
Zacząłem od budynku klatki schodowej i biur. Ściana która najwięcej ucierpiała uległa wykrzywieniu i nie udało się idealnie dopasować połamanych elementów - stąd widoczne łączenia. Mam nadzieję, że uda się to jakoś zamaskować patyną i rurą spadową.
Sklejam też boczną ścianę budynku głównego, jednak tu chyba nie obędzie się bez jej wymiany na nową. Tak myślę, że spróbuję odciąć frontowe ściany przy filarze międzyokiennym (pomiędzy pierwszym a drugim oknem) i dokleję nowe, aby łączenie nowego fragmentu ściany ze starym jak najmniej rzucało się w oczy. Ścianę boczną zapewne będzie trzeba wykonać jako nowy element.
Tu znowu muszę wspomnieć o kolejnej osobie - Konradzie
@KoVaL. Konrad zadeklarował przekazane gratis nowego kompletu budynku KIBRI. I znowu nie wiem co napisać ... Jest mi najzwyczajniej głupio, bo uważam, że nie zasługuję na takie oznaki życzliwości które od Konrada i kilku innych osób z forum doświadczyłem ...
Udało się też dorobić elementy podnośników wagonowych (korbki "szuflad") - jutro je pomaluję. Przykleiłem też kilka innych elementów które oderwały się po upadku skrzynki. I jeszcze na koniec pytanie - czy ktoś może ma na zbyciu (lub poda gdzie można kupić podobne) izolatory do stacji trafo ? (średnica ok. 2mm, długość ok. 5mm).
W załączeniu fotki dzisiejszych dokonań ...
Pozdrawiam !