• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.506 141 19
Ogółem przecenionych modeli jest więcej. Ponadto powiem szczerze, że można je kupić w Polsce równie tanio lub taniej. Warto sprawdzić nim zostawi się kolejne pieniądze za granicą.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.506 141 19
A który z producentów modeli produkuje w Polsce poza manufakturami?
Odpowiedź rzecz jasna brzmi - żaden. Natomiast zapewne 99% z nas kupuje modele w sklepach, a nie bezpośrednio u producenta. Ma więc znaczenie, czy model zakupimy w polskim sklepie czy za granicą, nawet jeśli większa część wydanej kwoty i tak trafi do zagranicznego producenta.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
2.114 98 4
Odpowiedź rzecz jasna brzmi - żaden. Natomiast zapewne 99% z nas kupuje modele w sklepach, a nie bezpośrednio u producenta. Ma więc znaczenie, czy model zakupimy w polskim sklepie czy za granicą, nawet jeśli większa część wydanej kwoty i tak trafi do zagranicznego producenta.
Tylko marża, po drugie jak to pogodzić z tym, że w tych "za granicznych" sklepach niekiedy też pracują Polacy.
Jest wolny rynek i nacjonalizmy się zacierają, a ważna jest obsługa i serwis, więc podkreślanie i deprecjonowanie miejsca zakupu staje się zaściankowe oraz nieżyciowe. Przez wiele lat kupowałem tory PECO w GB, bo nikt w Polsce ich nie oferował w pełnym asortymencie, a jak coś posiadał to cena zbijała z nóg, czy twoim zdaniem miałem sobie odmówić zakupu przedmiotów które mi pasują lub przepłacać w imię rzekomego patriotyzmu?

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
78 7 1
Kupował bym w Polskich sklepach, gdyby wysyłka za granicę była w przystępnej cenie, a zazwyczaj koszty są za wysokie lub taka wysyłka wogole jest niemożliwa.

ogi76

Użytkownik
Reakcje
155 10 0
Tylko marża, po drugie jak to pogodzić z tym, że w tych "za granicznych" sklepach niekiedy też pracują Polacy.
Jest wolny rynek i nacjonalizmy się zacierają, a ważna jest obsługa i serwis, więc podkreślanie i deprecjonowanie miejsca zakupu staje się zaściankowe oraz nieżyciowe. Przez wiele lat kupowałem tory PECO w GB, bo nikt w Polsce ich nie oferował w pełnym asortymencie, a jak coś posiadał to cena zbijała z nóg, czy twoim zdaniem miałem sobie odmówić zakupu przedmiotów które mi pasują lub przepłacać w imię rzekomego patriotyzmu?
No tak, ale kolega Remaj napisał że w Polsce jest równie tanio, albo taniej i wtedy to sprawdziłem, faktycznie tak było np. Przystanek Sklep miał dużo niższą cenę na tkt1 niż ta w podlinkowanej promocji. Mogłem sobie pójść do sklepu, wskazać palcem "to chcę", obejrzeć i kupić albo nie - nie do przecenienia takie doznania :). Polskie sklepy modelarskie też zaczynają robić fajne promocje i trzeba być czujnym :).

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
893 106 8
Wilcza 25 w Warszawie, sklep Loko-Model. Panowie są uznawani za niezbyt miłych. :)
Poznałem ten sklep dokładnie w 1996 roku i złego słowa nie mogę o nich napisać. Nie sprzedają SM i niektórym się to nie podoba. To już sprawa tych niektórych. W skali 1-10 biorąc poziom przyjaznego nastawienia tego forum jako 4, Lokomodel jest 9+.
Super promocje. Tylko że.....mam dużo taniej bez promocji w moim macierzystym sklepie.
Skoro to taki wspaniały sklep, niech kolega podzieli się tym, macierzystym sklepem. Chętnie tam zajrzę w miarę możliwości.
Jeśli już coś piszesz to wypadałoby aby ogół czytających Twój post wiedzieli o kogo chodzi chyba, że piszesz do wąskiego grona co znają "miłych Panów z Wilczej" :niepewny:
Ja wynika z późniejszych wpisów, ogół nie jest tym zainteresowany.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.640 504 107
Skoro to taki wspaniały sklep, niech kolega podzieli się tym, macierzystym sklepem. Chętnie tam zajrzę w miarę możliwości.
Ależ proszę bardzo, poniżej wklejam oferty tych samych modeli. I nie napisałem że ten sklep jest wspaniały tylko macierzysty. Prosze nie konfabulować. Od razu napiszę, że aktualnie mam jedynie 8% rabatu.

lm.jpg

mm.jpg

Cena przed rabatem w MM to 2201zł, a w LokoModel 2519 !!!!. Proszę, przy takich cenach to można robić rabaty, ale dla naiwnych.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18