• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
2.194 100 4
Ależ proszę bardzo, poniżej wklejam oferty tych samych modeli. I nie napisałem że ten sklep jest wspaniały tylko macierzysty. Prosze nie konfabulować. Od razu napiszę, że aktualnie mam jedynie 8% rabatu.

Zobacz załącznik 1125993

Zobacz załącznik 1125994

Cena przed rabatem w MM to 2201zł, a w LokoModel 2519 !!!!. Proszę, przy takich cenach to można robić rabaty, ale dla naiwnych.
To szału nie ma. Po aktualnym kursie € 1870 PLN bez rabatów.
Piko 51455 Skala H0 Elektryczny zespół trakcyjny EN 57 PKP epoka V z dźwiękiem
Piko / H0 / ciągniki / ciągnik

Wyprzedaż

Piko 51455
Seria EN 57

UPV producenta: 549,00 €

434,90 €​
Wysyłka
Dostępne z magazynu, termin dostawy 1-3 dni robocze

Sklep w Detmold

w tym VAT, bez pakowania i wysyłki

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
911 106 8
Ależ proszę bardzo, poniżej wklejam oferty tych samych modeli. I nie napisałem że ten sklep jest wspaniały tylko macierzysty. Prosze nie konfabulować. Od razu napiszę, że aktualnie mam jedynie 8% rabatu.

Zobacz załącznik 1125993

Zobacz załącznik 1125994

Cena przed rabatem w MM to 2201zł, a w LokoModel 2519 !!!!. Proszę, przy takich cenach to można robić rabaty, ale dla naiwnych.
Czyli stały klient LokoModel z rabatem 8% za lojalność (z tym, że trzeba sporo kasy wydać zanim zarobi się na zniżkę) dostałby ten model za 1990 zł. To nieco niżej niż 2024.92.
Nawiasem, proszę czytać dokładnie i zastanowić się. Stwierdzenie ”wspaniały sklep„ odnosi się do kolegi macierzystego sklepu, bo chyba kolega uważa go za właśnie taki uwagi na ceny, co to ma wspólnego z „konfabulacją„?

skynet

Nowy użytkownik
Reakcje
6 2 0
Czyli stały klient LokoModel z rabatem 8% za lojalność (z tym, że trzeba sporo kasy wydać zanim zarobi się na zniżkę) dostałby ten model za 1990 zł. To nieco niżej niż 2024.92.
Nawiasem, proszę czytać dokładnie i zastanowić się. Stwierdzenie ”wspaniały sklep„ odnosi się do kolegi macierzystego sklepu, bo chyba kolega uważa go za właśnie taki uwagi na ceny, co to ma wspólnego z „konfabulacją„?
Tylko lokomodel nie daje już żadnych rabatów na modele przecenione (czy też od razu rabatowane na stronie). Analogiczna sytuacja jest w modelmanii.

MateuszS

Aktywny użytkownik
Reakcje
409 60 2
Tylko lokomodel nie daje już żadnych rabatów na modele przecenione (czy też od razu rabatowane na stronie). Analogiczna sytuacja jest w modelmanii.
Do konsensusu nie łatwo tu dojść, jest kilka zmiennych. Trzeba "łowić" promocje.
W moim przypadku jest tak:
PIKO 51452 - 1980,90 zł w MM vs. 2149,01 zł w LM
PIKO 51450 - 1584 zł w MM vs. 1735 zł w LM
ACME 90247 - 297 zł w MM vs. 260 zł w LM
Rabat mam w MM, w LM nie mam rabatu

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
911 106 8
Nie o to chodzi, dla przypadkowego klienta, cena na przykładowy model EN57 PIKO ma cenę niższą w LokoModel niż kolegi @DieselPower „macierzystym” mistycznym sklepie. Ją zaopatruję się w ModelManii i mam rabat lojalnościowy, zależny oczywiście od wydanej uprzednio kasy. W LokoModel nie kupuję online od dawna ponieważ nie odliczają VAT przy wysyłce poza Unię. Modelmania odlicza, tak jak wszystkie sklepy, które znam w Europie Zachodniej. Sklep na Wilczej w Warszawie odwiedzam zawsze, gdy jestem w Polsce, bo mam do tego miejsca sentyment.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18