Kolego
@DRACULA
Wiem co ma się ukazać w 2020 już od dawna, ale nie obnoszę się tym na lewo i prawo. Chociażby z szacunku i lojalności do osoby która Ci o tym powiedziała...
Nie bardzo rozumiem Twój wpis odnośnie jamnika Cargo... Sprzedaż, to sprzedaż...
I nie przypominam sobie aby były wydane dwie edycje tego modelu. Były?
Oboje wiemy, że będzie "nowy" ET41 w 2020..., ale nie niebieski i nie z IV epoki.
To oficjalnie..., a nieoficjalnie PIKO robi/wydaje (często z błędami) samodzielnie co chce... Przykłady? Stonka IC + Cargo, dodatkowe wagony 120A z Wrocławia, czy Grudziądza... I co jeszcze mogą wydać poza oficjalnym planem, to tego nie wiesz ani Ty ani ja.
Odnośnie
SM42- tu akurat polityki PIKO pojąc logicznie za bardzo nie mogę. Wg. mnie na obecną chwilę z powodzeniem wystarczyłby trzy wydania- czwarte z racji wielu błędów wręcz zniechęca do zakupu. Poza tym skąd u Ciebie pewność, że PIKO po rozstaniu z SK Model produkowało jedynie po 500 sztuk danego numeru? A nie np. 600, lub więcej? Rozmawiając z K.K powinieneś wiedzieć o wielu rożnych sprawach, które nie zostaną tu opisane... I tyle na ten temat.
ST44- przecież od czasu wydania przez PIKO najnowszego modelu nie minął bodajże nawet miesiąc... Ponawiam pytanie: skąd pewność, że konkretne wydanie przez PIKO wynosi 500 sztuk danego modelu? A ile wydało ROCO? Wiesz? Bo ja nie. Modele z IV epoki również zalegają na półkach. Ale czy ja to komentuje?
W swoim wpisie nie napisałem, że malowanie Cargo jest wielokrotnie bardziej popularne od innych. Ma swoich fanów (nie wiem ilu) jak każde inne i nie rozumiem tych przytyków. Więcej tolerancji w moim odczuciu... Młodzież również korzysta z tego forum- dla niech możesz być (jesteś) autorytetem. A to powinno zobowiązywać...
"Stonójmy"
-
@Andrzej Harassek
Ok, zgadzam się z Tobą.
Zgoda?
Pozdrawiam.