Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dziś jeszcze jeden sparkowy model w mojej kolekcji w tej większej skali. Model, którego pierwowzór prowadził Alessandro Zanardi, włoski kierowca, który m.in. startował w Formule 1, a później w wyścigach Champ Cars gdzie w 2001 r. miał wypadek i stracił obydwie nogi. Nie przeszkodziło mu to w kontynuacji pasji i w 2003 r. znów zasiadł na fotelu kierowcy w specjalnie przygotowanym dla niego BMW. Od 2005 roku startował w Mistrzostwach Świata Samochodów Turystycznych (WTCC) jako kierowca fabrycznego zespołu BMW, odnosząc w tym okresie cztery zwycięstwa. Po zakończeniu sezonu 2009 wycofał się z rywalizacji.
BMW 320si z Mistrzostw Świata Samochodów Turystycznych z 2009 r.
No właśnie to jest ogromny problem, bo nie ma tego gdzie eksponować. Na razie to garażują w pudełkach. Ale jestem w trakcie remontu i przenosin, i może mi się jakoś to wszystko pomieści. Zobaczymy. Jak skończę, to pokażę fotki.
Racja, ten spojler zamontowany jest niestety nierówno. Ale ta firma robi bardzo tanie modele i niestety takie wpadki się zdarzają. Ten kosztował taniej od większości osobówek w 1:87. Przy takich cenach to nie narzekam.
BMW M1 i to się nazywa wóz sportowy. Jest extra, masa detali. Przydał by się jakiś rajd po kraju, a najlepiej zorganizwoany przez trzech klientów z Top Gear hehe z udziałem tego modelu.
Kolega @lotus102 pokazał ostatnio parę fajnych modeli Ferrari, to i ja pokażę swojego w skali 1:43. Producentem jest Herpa. Model jest plastikowy i wykonany naprawdę dobrze.