• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Osobowe i sportowe 1:43 - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.348 387 20
Dziś jeszcze jeden sparkowy model w mojej kolekcji w tej większej skali. Model, którego pierwowzór prowadził Alessandro Zanardi, włoski kierowca, który m.in. startował w Formule 1, a później w wyścigach Champ Cars gdzie w 2001 r. miał wypadek i stracił obydwie nogi. Nie przeszkodziło mu to w kontynuacji pasji i w 2003 r. znów zasiadł na fotelu kierowcy w specjalnie przygotowanym dla niego BMW. Od 2005 roku startował w Mistrzostwach Świata Samochodów Turystycznych (WTCC) jako kierowca fabrycznego zespołu BMW, odnosząc w tym okresie cztery zwycięstwa. Po zakończeniu sezonu 2009 wycofał się z rywalizacji.
BMW 320si z Mistrzostw Świata Samochodów Turystycznych z 2009 r.

IMG_7139.jpg
IMG_7140.jpg
IMG_7141.jpg
IMG_7142.jpg
IMG_7143.jpg
IMG_7144.jpg
IMG_7145.jpg
IMG_7146.jpg
IMG_7147.jpg
IMG_7148.jpg

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Bardzo ładnie wykonany jest ten model, zastanawiam sie tylko jak wygladaja Twoje gabloty, gdzie Ty to miescisz wszystko ? :D

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.348 387 20
Bzastanawiam sie tylko jak wygladaja Twoje gabloty, gdzie Ty to miescisz wszystko ? :D
No właśnie to jest ogromny problem, bo nie ma tego gdzie eksponować. Na razie to garażują w pudełkach. Ale jestem w trakcie remontu i przenosin, i może mi się jakoś to wszystko pomieści. Zobaczymy. Jak skończę, to pokażę fotki.

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Bardzo pozytywne wrazenie robi ta M1, podoba mi sie wykonanie, posiada ciekawe felgi, jedynie montaż spojlera mi sie nie podoba.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.348 387 20
Bardzo pozytywne wrazenie robi ta M1, podoba mi sie wykonanie, posiada ciekawe felgi, jedynie montaż spojlera mi sie nie podoba.
Racja, ten spojler zamontowany jest niestety nierówno. Ale ta firma robi bardzo tanie modele i niestety takie wpadki się zdarzają. Ten kosztował taniej od większości osobówek w 1:87. Przy takich cenach to nie narzekam. :)

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Zgadzam się .ceny tych modeli są bardzo atrakcyjne i nie można od nich wymagać 100% szczegółowości wykonania .(y) Świetny model BMW M1 ..(y)(y)(y)

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.032 16 0
BMW M1 i to się nazywa wóz sportowy(y). Jest extra, masa detali. Przydał by się jakiś rajd po kraju, a najlepiej zorganizwoany przez trzech klientów z Top Gear hehe;) z udziałem tego modelu.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.348 387 20
Kolega @lotus102 pokazał ostatnio parę fajnych modeli Ferrari, to i ja pokażę swojego w skali 1:43. Producentem jest Herpa. Model jest plastikowy i wykonany naprawdę dobrze.

IMG_0478.jpg
IMG_0479.jpg
IMG_0480.jpg
IMG_0481.jpg
IMG_0482.jpg
IMG_0483.jpg
IMG_0484.jpg
IMG_0485.jpg
IMG_0486.jpg
IMG_0487.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:43 776