• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Osobowe i sportowe 1:43 - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.172 387 20
Miło, że model się podoba. W związku z tym pozostaniemy jeszcze chwilkę wśród BMW M1.
Dziś model sprzedawany w sieciach dealerskich BMW. Oryginał startował w wyścigach ProCar w 1979 r. Za kierownicą zasiadał Mario Andretti amerykański kierowca pochodzenia włoskiego znany najbardziej z wyścigów w Stanach Zjednoczonych takich jak Indianapolis 500, Daytona 500 i 12H Sebring. Startował także w wyścigach Formuły 1.

BMW M1 ProCar 1979 Mario Andretti #1

BMW M1 ProCar Andretti 1979 dealerski 001.jpeg
BMW M1 ProCar Andretti 1979 dealerski 002.jpeg
BMW M1 ProCar Andretti 1979 dealerski 003.jpeg
BMW M1 ProCar Andretti 1979 dealerski 004.jpeg
BMW M1 ProCar Andretti 1979 dealerski 005.jpeg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.172 387 20
Chyba wszystkie M1 znajdują sie u Ciebie w kolekcji(y)
To takie moje ciche marzenie, ale jest jeszcze tyle do kupienia, że nie jestem pewien czy uda mi się uzbierać zdecydowaną większość. Wiele ciekawych jest w Japonii, a sprowadzanie z tamtego rynku wiąże się z dużymi kosztami głównie cła. Może kiedyś wymyślę sposób sprowadzenia miniatur z Japonii, który nie spowoduje cła, no i VAT-u... Bo dla mnie oclenie tych naszych zabawek jest chore. Nikt tu nie produkuje takich, więc idea cła nie powinna działać w tym przypadku.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.172 387 20
Dzięki koledzy za komentarze. (y) Miło, że modele się podobają. :):cool:

Dziś jeszcze jeden model BMW M1 z serii ProCar, za kierownicą którego w roku 1980 zasiadał Nelson Piquet. Miniaturkę wydał Minichamps.
BMW M1 ProCar 1980 Piquet #5

Na początek fotka oryginału:

Ita0k3.jpeg

A teraz już model:

BMW M1 ProCar Piquet biało-zielony 001.jpeg
BMW M1 ProCar Piquet biało-zielony 002.jpeg
BMW M1 ProCar Piquet biało-zielony 003.jpeg
BMW M1 ProCar Piquet biało-zielony 004.jpeg
BMW M1 ProCar Piquet biało-zielony 005.jpeg

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.503 109 2
Zawsze podobało mi się M1, masz tych modeli sportowych zatrzeńsienie jest na co popatrzyć , mam nadzieję że kiedyś będzie jakaś fota grupowa :)
Maciek zawsze po takich prezentacjach podziwiam Twoją systematyczność w kolekcjonowaniu modeli BMW.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.172 387 20
Maciek zawsze po takich prezentacjach podziwiam Twoją systematyczność w kolekcjonowaniu modeli BMW.
Dzięki Marcinie. (y)
Systematyczność troszkę leży, bo nie zawsze jest czas na szukanie, a i fundusze nie zawsze pozwalają kupić to na co ma się ochotę. Dlatego to trwa i trwa, i trwa... No ale z drugiej strony to jest urok kolekcjonerstwa... :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:43 776