Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Heniu teraz można je zobaczyć coraz częściej na rajdowych trasach, nawet w Polsce Gazmot ma kilka pięknych klasycznych rajdówek, głównie Fordy. Klasa historyczna RSMP coraz lepiej obsadzona. Rally Legend San Marino to prawdziwa perełka.
Będąc w sportowych klimatach dziś jeszcze jedna miniaturka BMW M1 Tym razem model przedstawia samochód z 1979 r, za kierownicą którego zasiadał Hans Joachim Stuck. Model wydany przez Minichamps.
Na chwilkę jeszcze zostawimy amerykańskie szosy i wrócimy do naszych rodzimych parkingów. Dziś model Hondy Civic w usportowionej wersji.
Producentem jest Ebbro, a model to Honda Civic Type-R z 2015 r.
Dziś będzie na sportowo. Od czasu do czasu uzupełniam zbiór modeli BMW M1 w barwach sportowych i znalazłem ostatnio dwa modele z firmy Quartzo. Nie znam tego producenta, także zakup obarczony był wielką niewiadomą. Ale po otrzymaniu przesyłki stwierdzam, że wykonanie na standardowym poziomie i stosunek ceny do jakości bardzo dobry. Jestem bardzo zadowolony
Na początek zwycięzca w swojej klasie „B”, który jednocześnie zajął 14 miejsce w klasyfikacji generalnej wyścigu Le Mans z 1984 r. Za kierownicą zasiadali: Philippe Dagoreau, Jean-Francois Yvon oraz Pierre de Thoisy. Samochód przejechał 292 okrążenia. BMW M1 Le Mans 1984 #109
Dzięki Marcinie za opinię.
Dziś drugi z kupionych modeli firmy Quartzo.
Miniatura przedstawia także zwycięzcę w swojej klasie „B”, który jednocześnie zajął 15 miejsce w klasyfikacji generalnej wyścigu Le Mans z 1985 r. Za kierownicą zasiadali: Edgar Doren, Martin Birrane oraz Jean-Paul Libert. Samochód przejechał 307 okrążeń.
Ależ mnie ominęło prezentacji. Freightlinery są niesamowite i na tym tle do zdjęć prezentują się doskonale! Można powiedzieć, że przyćmiewają inne modele
Dzięki koledzy za opinie.
Trucki amerykańskie są ciekawe choćby przez swoją inność, niespotykaną w Europie. Często oprócz innego kształtu, dosłownie ociekają wszechobecym chromem. Ale taka to już amerykańska stylistyka...
Dziś model zupełnie inny. To drugi model w moich zbiorach z firmy RENN Miniatures. Niedawno pokazywałem czerwoną Lummę CLR 500 RS na bazie modelu BMW E60. Natomiast dziś BMW 760Li model F02 także w tuningu firmy Lumma-Design.
Pierwsze zdjęcie oryginału pochodzi ze strony: https://www.lumma-design.com/vehicle-en/clr-750_30.php