Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dziś jeszcze jeden amerykański samochód. Tym razem z francuskiej gazetkowej serii. Ostatnie dwa zdjęcia pokazują, jak tam wydawane są modele - w gablotce z tłem, a także z certyfikatem autentyczności. Jakość wykonania też jest lepsza niż gazetkowych wydawanych w Polsce.
To el camino jest świetnie wykonane, mam wersje czerwoną, ale czarne ładniejsze To teraz do kompletu jeszcze pick up Ford Ranchero z Neo, albo Chevelle SS z bliźniaczym przodem
Mnie trochę razi ten pigment w farbie. Na dużym modelu jeszcze ujdzie, ale jak widzę, czasem na 1:87 tez to jest, bleee
Poza tym to Mustang
Poza tym wydawnictwo Atlas, jak sadzę? Strasznie mnie irytuje jak sobie chcę czasem poszukać na europejskim ebay modeli firmy Atlas, amerykańskiej, od kolejek. I wyskakuje masa modeli "gazetkowych" tramwajów w H0
Wracamy do osobowych. Jeszcze jeden model z gazetowej serii amerykańskich samochodów, która była wydawana w Hiszpanii. Tym razem Chevrolet Camaro Z28 z 1970 r.
Te piękne czasy, pięknych samochodów. Dziś niestety już nie mamy co podziwiać na drogach, tym bardziej cieszy że pokazujesz modele z czasów kiedy jeszcze księgowy nie był panem świata...
Dzięki koledzy za opinie.
Dziś model z amerykańskich szos z lat 60 ubiegłego wieku. Ford Mustang w tuningu firmy Shelby z 1965 r.
Model wydany przez IXO nr kat. CLC335N.
Dzięki koledzy za komentarze.
Wczoraj dotarł wreszcie jeszcze jeden model Mustanga Shelby, tym razem z gazetkowej serii wydawanej we Francji.
Ford Mustang Shelby GT500:
Oczywiście model w gablotce, a na tylnej ścianie fotka z ulic z jakiegoś miasta w USA: