• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2025

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.553 5 0
Wagon taki w oryginale dotrwał na pewno do epoki IVa. Nie wiem, czy tylko w jednym egzemplarzu. Wystąpił w filmie Lekcja martwego języka. Pytanie, czy jeszcze czynny na PKP, czy już adoptowany do potrzeb filmu?, bo tamte składy są bardzo ucharakteryzowane.
Dodam, że wspomniany wagon, przynajmniej w jednym przypadku dożył nawet do epoki 4b! W albumie o kolei Transwersalnej w rozdziale Chabówka - Nowy Sącz znajduje się kolorowe zdjęcie wagonu z lipca 1976 autorstwa Marka Gręplowskiego. Ciekawostką jest fakt, że model Artitec będzie pewnie odpowiadać konkretnie temu egzemplarzowi z albumu. Tak wynika z numeru, który częściowo da się odczytać ze zdjęcia ;)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.076 449 99
Ja zaczynam wątpić że ROBO zrobi TKT48 bo mówili że będą informować o postępach co jakiś czas . Minęło chyba nie całe 8 miesięcy i gówno powiedzieli pokazali ją jedynie w zapowiedziach na 2025 , a w którym miesiącu będzie , jaki numer albo epoka to na ten temat ani słowa .
Zamiast wątpić lepiej coś robić... modelarsko. Szkoda czasu na wątpliwości i dzielenie się nimi tutaj. Szczerze... to zaśmieca wątek. Wyobrażasz sobie więcej osób które się dzielą tu swoim zwątpieniem? Temat zawalony niepotrzebnie. A gdy się coś robi, czas szybciej leci i nie myśli się o sprawach na które wpływu nie mamy... a i stworzyć coś fajnego można. Polecam. Działa :)

Marek D

Aktywny użytkownik
Reakcje
82 0 0
Czy ktoś się orientuje jaką datę rewizji będzie miała ( lub nie ) lokomotywa SM31 Piko 52308 z epoki IV, która ma być w sprzedaży pod koniec czerwca. Kompletuję tabor tylko z epoki IVb więc byłbym zainteresowany zakupem tej lokomotywy gdyby zmieściła się w ramach czasowych.

Pawel

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
435 2 1
Czy ktoś się orientuje jaką datę rewizji będzie miała ( lub nie ) lokomotywa SM31 Piko 52308 z epoki IV, która ma być w sprzedaży pod koniec czerwca.
Mam nadzieję że będzie to malowanie fabryczne, za jakiś miesiąc powinny być zdjęcia modelu, to się wszystko wyjaśni. Ja swego czasu pytałem o numer i też nie uzyskałem odpowiedzi, może numer i malowanie nie są jeszcze wybrane?

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.842 30 2
Ein moment...
Nie przemalowanka i nie fotoszop.
Proszę cofnąć się do postów ze stycznia w tym wątku i przyswoić dlaczego sytuacja z tym wagonem jest taka, a nie inna. :)

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.484 140 19
Nu, ale w Lokomodel'u jest adnotacja "Photomontage".
Tak, gdyż na stronie sklepu nadal nie podmieniono wizualizacji na zdjęcie gotowego modelu. Aby była jasność:

- I wizualizacja:

roco_6200101_w.jpg

- II wizualizacja:

roco_6200101_w2.jpg

- zdjęcie gotowego modelu:

roco_6200101_m.jpg

Na stronie sklepu nadal jest widoczna II wizualizacja, stąd też (będący jej częścią) stosowny napis umieszczony przez producenta.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.842 65 3
Tymczasem Roco pokazało wizualizację Falnsów PKP Cargo. Niestety, mimo zapowiedzi, nie będą miały przydziału Rybnickiego.
Zobacz załącznik 1120090
To nie jest wizualizacja - to zdjęcia gotowych modeli.
I tak szkoda na to pieniędzy. Te wagony nadają się tylko do przemalowania na DB. Jednak ze względu na konieczność wymiany wózków jest to zupełnie nieopłacalne, a wersje DB można kupić taniej gotowe. Moim zdaniem na dzień dzisiejszy kiedy mamy na rynku prawdziwe modele wagonów od SM wypuszczanie kolejnych udawaczy wagonów PKP nie ma sensu.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 149
Tabor 11
Tabor 86
Tabor 18
Tabor 28