Ja jeszcze raz, kontrolnie.
Nowości PKP 2025 zaczęły się od Albert Modell. Nikt nie miał z tym problemu. Potem Roco (te nowości na kolejny rok w TT pokazuje w październiku) i Robo. Także problemu nie było, a że MaTrix generalnie PKP ma w poważaniu, to ichniejsze nowości, które wpadają w 2025, się tu po prostu nie znalazły. Problem pojawił się z SM, gdzie nie tylko pojawiła się zapowiedź, ale także informacja o przedsprzeży, co jest konkretnym ruchem w stronę klienta, szczególnie że serwuje ten ruch bezpośrednio producent, a nie jakiś, ten czy inny, sklep. Tego kompletnie nie rozumiem, co niektórych boli. Za nieco ponad miesiąc będzie PIKO, tradycyjnie pokazujące nowości na dany rok przed rozpoczęciem tego roku. To wszystko w 2024. Kalendarzowo - rok wcześniej.
Zatem wyluzujcie, cieszcie się życiem, zapowiedziami, albo narzekajcie na brak kasy w portfelu, bo innego sensownego powodu na tym etapie do narzekania nie widzę (tudzież kolejnego kombinowania ukrywania planowanych zakupów przed żoną). Będą rzuty/zdjęcia modelu, wtedy będzie można się przyczepić do koloru ramek, zderzaków, kształtu okien, nie tego przydziału czy błędnej daty rewizji. Wtedy też z zapowiedzi będzie można przejść do osobnego wątku.
Taki wtręt. Obiecane w 2023 roku gruszki PKP Trixa (w N) wyjdą dopiero w 2025, zatem kalendarzowo opóźnienie mam już dwuletnie i z tym żyję (portfel się cieszy, bo dłużej puchnie). Pisałem o ACME, które termin zapowiedzi traktuje z typowo włoskim - luźnym podejściem, a i Exact-Train się z planami nie wyrabia, co seryjnie potwierdzają kolejne katalogi z tymi samymi, niewydanymi jeszcze, wagonami.