Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Sorry, ale nie przekonuje mnie takie tłumaczenie.
W dzisiejszych czasach, wielowariantowość form jest już standardem. I nie pociąga za sobą różnic w cenie (patrz modele PIKO, Roco itp.).
Tym bardziej, że modele od Albert Modell typu "gondola", wykonane są w kilku wariantach i ich ceny nie są zróżnicowane, oprócz wariantu PKP.
Tylko przy założeniu, że sprzedasz odpowiednio dużo tego dodatkowego wariantu, dzięki czemu będzie miało uzasadnienie wkalkulowanie kosztów powstania tego dodatkowego wariantu w ogólne koszta, a nie koszta produkcji modeli z dodatkowego wariantu. Zakładając, że ALBERT MODELL produkuje po 100 szt. danego wypustu, pytanie ile zostanie wyprodukowanych ogólnodostępnych zagranicznych wypustów, a ile edycji wagonów PKP (z innego wariantu formy)? Moim zdaniem tych pierwszych będzie znacząco więcej... i dlatego polski wariant jest droższy, ale oczywiście mogę się mylić.
Nie mam za dużo informacji na ten temat, ale to przede wszystkim powinien być wagon z Epoki V, ewentualnie wczesnej VI. Moim zdaniem nie mógł się zazębić z Cargounitem, czy z DB Cargo Polska, wątpliwe DB Schenker Polska. Raczej bym się spodziewał lokomotyw PKP z Epoki V i różnych innych przewoźników z zagranicy, gdyż te wagony były przede wszystkim do ruchu międzynarodowego.
Ciekawa sprawa z tym wagonem. Jak zauważył Kolega @JRobert w swoim najnowszym filmiku, rzeczony model chociaż jest opisany przez producenta jako PKP AAE, na samym modelu trudno doszukać oznaczeń PKP. Czy to błąd w oznaczeniu modelu czy błąd w katalogowym opisie czy...
To nie jest sytuacja jak z platformą ROCO 77347 gdzie mieliśmy wagon z V Epoki przerejestrowany na polski zakres numerów.
Tutaj jednak mamy zwykły wagon w epoce VI z niemieckiego rejestru (33 80 D-AAEC ) niemniej sprzed paru lat, bo w 2015 VTG przejeło AAE i w miarę szybko pojawiły się na wagonach loga i dane kontaktowe VTG CH, natomiast sam VKM (AAEC) jeszcze do nie dawna był do spotkania w ruchu.
Niemniej nie widzę aby cokolwiek wyróżniało ten wagon jako wynajęty przez PKP.
Drobna uwaga.
Wrzucił Kolega trzy różne typy węglarek - samowyładowcze, typu "gondola" i "zwykłe" - stąd różnice w cenach.
Natomiast ceny są takie same dla danego typu, bez względu na wariant czy malowanie/oznaczenie.
Tylko przy założeniu, że sprzedasz odpowiednio dużo tego dodatkowego wariantu, dzięki czemu będzie miało uzasadnienie wkalkulowanie kosztów powstania tego dodatkowego wariantu w ogólne koszta, a nie koszta produkcji modeli z dodatkowego wariantu. Zakładając, że ALBERT MODELL produkuje po 100 szt. danego wypustu, pytanie ile zostanie wyprodukowanych ogólnodostępnych zagranicznych wypustów, a ile edycji wagonów PKP (z innego wariantu formy)? Moim zdaniem tych pierwszych będzie znacząco więcej... i dlatego polski wariant jest droższy, ale oczywiście mogę się mylić.
Trzymając się kolegi teorii, to praktycznie każdy model zmodyfikowany pod wariat PKP/PL powinien być droższy. A tak nie jest, a przynajmniej ja takiego zróżnicowania cenowego aktualnie nie widzę.
Po drugie, modele Albert Modell w znacznej mierze są produkowane na polski rynek.
W przypadku węglarek typu "gondola" to nie było 100 sztuk a 800 sztuk (4 cztery zestawy po dwa modele). I mówimy tylko o pierwszej edycji a zapewne będą kolejne. Czy to naprawdę jest tak mało...
Kolejna sprawa. Każdy producent na wkalkulowane, że jedne warianty będą się sprzedawać w większej a inne w mniejszej ilości. I tak dobiera cenę aby jeden wariant "zarabiał" na drugi.
I tak na koniec. Mam nieodparte wrażenie, że pokutuje jeszcze zasada, że na trzech magicznych literkach "PKP" można więcej zarobić...
Nie wiem o czym piszesz. Nic nie wrzuciłem. Filtrowanie po nowościach AM narzucone przez sklep. Ja znalazłem wagony tego samego typu AX-Benet i PKP. PKP jest tańszy - tak jak napisałem.
Drobna uwaga.
....
I tak na koniec. Mam nieodparte wrażenie, że pokutuje jeszcze zasada, że na trzech magicznych literkach "PKP" można więcej zarobić...
Nie wiem o czym piszesz. Nic nie wrzuciłem. Filtrowanie po nowościach AM narzucone przez sklep. Ja znalazłem wagony tego samego typu AX-Benet i PKP. PKP jest tańszy - tak jak napisałem.
To z am-70 musicie pisać o czymś innym. Więc może podaj numery tych modeli. Ja też widzę, że "stare" modele bułgarskiego Eas'a kosztują 40,95. Nowe "gondole rumuńskie" 46,95. Falsy euro więcej.
A co to za dziadowska strona ten hottmodel? Po wpisaniu w Google pokazują się linki, ale żaden nie działa. Od razu mówię, że FB mnie nie interesuje. I jaka firma zapowiada ten model?
A co to za dziadowska strona ten hottmodel? Po wpisaniu w Google pokazują się linki, ale żaden nie działa. Od razu mówię, że FB mnie nie interesuje. I jaka firma zapowiada ten model?
Na ich FB nie ma informacji o tym Pendolino więc nie ma co tam zaglądać. Przynajmniej na razie.
Ale jest wzmianka że 31 marca ma być "wielki restart" tej strony internetowej i że sklep internetowy teraz nie działa. Domyślam się że chodzi o tą stronę.