• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2024

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.290 33 7
Blaszki odbioru prądu są w zestawie, ale nie miałem czasu rozkręcić wózków dla sprawdzenia. A płytka to nie problem bo itak planowałem swoją zrobic

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
431 25 1
Robo 120461 wagon cysterna 406Rb P.E.C., PKP
1713518981713.jpg

Numer boczny 31 51 007 3 984-8
dat. rev 29.03.72
Przydział Stacja Płock Trzepowo D.O.K.P. Warszawa
Cena modelu: 255zł

Ostatnio edytowane:

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
431 25 1
Robo 110430 - wagon cysterna 406Rb, Kazimierz Górniczy, PKP
1713519069509.jpg

Numer boczny 31 51 788 1 532-0
dat. rev 02.02.81
Przydział Stacja Kazimierz Górniczy DOKP Katowice
Cena modelu: 255zł

Ostatnio edytowane:

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
431 25 1
I cytując newsletter:

Cześć!​

Mamy dla Ciebie świetną wiadomość - nadjeżdża nowa edycja wagonów cystern!

Dla wszystkich miłośników składów towarowych mamy coś specjalnego.
Rozpoczynamy przedsprzedaż nowej odsłony naszych cystern, które są typowym przykładem polskiej konstrukcji 406 Rb.

Jako pasjonaci modelarstwa, nieustannie pracujemy nad doskonaleniem naszych modeli. Dlatego cysterny otrzymały niedawno odświeżenie w postaci foto-trawionych pomostów oraz drabinek. Te detale idealnie uzupełniają nasz pełen szczegółów model.

Mamy nadzieję, że nowa edycja przypadnie Ci do gustu tak samo, jak nam! ;)

Modele dostępne będą w połowie maja u nas i naszych partnerów.​

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.290 93 9
Na stronie rybnickiego sklepu Świat Modelipojawiła się intrygująca informacja: "Pendolino" PKP IC.

Zobacz załącznik 1047953
Ja się dziwię, że LIMA nie wydała do dzisiaj ponoć zapowiedzianego (kiedyś a może to plotka?) modelu ED250 :love:
W grudniu 2024 będzie 10 lat odkąd pendolino jeżdzi z pasażerami na polskich torach .. Chciałbym mieć pendolino w wersji fabrycznej

Może warto było by gdyby któryś z dealerów zamówił model pendolino z okazji 10-lecia? Pozdrawiam

ralph80

Aktywny użytkownik
Reakcje
617 5 2
Ja się dziwię, że LIMA nie wydała do dzisiaj ponoć zapowiedzianego (kiedyś a może to plotka?) modelu ED250 :love:
W grudniu 2024 będzie 10 lat odkąd pendolino jeżdzi z pasażerami na polskich torach .. Chciałbym mieć pendolino w wersji fabrycznej

Może warto było by gdyby któryś z dealerów zamówił model pendolino z okazji 10-lecia? Pozdrawiam
Lima nie chce sama, natomiast jeden z naszych rodzimych producentów podobno podchodził do tematu wpuszczenia ED250 w kooperacji z Lima. Natomiast rozeszło się o minimalną ilość - podobno 300-400 sztuk i uznali, że rynek nie wchłonie takiej ilości po ok 3000-4000PLN bo taka byłaby cena modelu.

Lukjar

Nowy użytkownik
Reakcje
19 0 0
Lima nie chce sama, natomiast jeden z naszych rodzimych producentów podobno podchodził do tematu wpuszczenia ED250 w kooperacji z Lima. Natomiast rozeszło się o minimalną ilość - podobno 300-400 sztuk i uznali, że rynek nie wchłonie takiej ilości po ok 3000-4000PLN bo taka byłaby cena modelu.
To trochę smutne. 3000 to wcale nie tak dużo. Biorąc pod uwagę że takie zestawy to 4 człony plus dekoder. Porównaj to z zestawem odra plus SM ep07 i dekoder i masz podobną cenę. Ja bym się skusił na taki zastaw i nawet na dodatkowe człony jak to zazwyczaj jest. Pewien youtuber pewnie też więc zostało 298 zestawów do sprzedania :cool:

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
253 11 9
300 -400 sztuk zapewne znalazło by nabywców na przestrzeni czasu(nie miesiąc czy dwa). Mimo że to zdecydowanie nie moja epoka zapewne rozważałbym zakup.
Problemem jest raczej zamrożenie pieniędzy na dłuższy czas przez inwestora w tę inicjatywę.

Intruz

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
557 6 1
Czy pozostałe modele (nie licząc wznowionego 406Rb ze st. Płock Trzepowo) nie powinny mieć w przydziale odpowiednio DOKP Śląska/DOKP Centralna?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 10
Tabor 28
Tabor 367
Tabor 339
Tabor 1309