Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Pewnie zaczynają się bawić w malowanie modeli jak Modelmania. Dla mnie fajna opcja, tylko aby jakość wykonania była na przeciwległym biegunie aniżeli w wymienionym sklepie.
Mamy dla Ciebie świetną wiadomość - nadjeżdża nowa edycja wagonów cystern!
Dla wszystkich miłośników składów towarowych mamy coś specjalnego.
Rozpoczynamy przedsprzedaż nowej odsłony naszych cystern, które są typowym przykładem polskiej konstrukcji 406 Rb.
Jako pasjonaci modelarstwa, nieustannie pracujemy nad doskonaleniem naszych modeli. Dlatego cysterny otrzymały niedawno odświeżenie w postaci foto-trawionych pomostów oraz drabinek. Te detale idealnie uzupełniają nasz pełen szczegółów model.
Mamy nadzieję, że nowa edycja przypadnie Ci do gustu tak samo, jak nam!
Modele dostępne będą w połowie maja u nas i naszych partnerów.
Ja się dziwię, że LIMA nie wydała do dzisiaj ponoć zapowiedzianego (kiedyś a może to plotka?) modelu ED250
W grudniu 2024 będzie 10 lat odkąd pendolino jeżdzi z pasażerami na polskich torach .. Chciałbym mieć pendolino w wersji fabrycznej
Może warto było by gdyby któryś z dealerów zamówił model pendolino z okazji 10-lecia? Pozdrawiam
Ja się dziwię, że LIMA nie wydała do dzisiaj ponoć zapowiedzianego (kiedyś a może to plotka?) modelu ED250
W grudniu 2024 będzie 10 lat odkąd pendolino jeżdzi z pasażerami na polskich torach .. Chciałbym mieć pendolino w wersji fabrycznej
Może warto było by gdyby któryś z dealerów zamówił model pendolino z okazji 10-lecia? Pozdrawiam
Lima nie chce sama, natomiast jeden z naszych rodzimych producentów podobno podchodził do tematu wpuszczenia ED250 w kooperacji z Lima. Natomiast rozeszło się o minimalną ilość - podobno 300-400 sztuk i uznali, że rynek nie wchłonie takiej ilości po ok 3000-4000PLN bo taka byłaby cena modelu.
Lima nie chce sama, natomiast jeden z naszych rodzimych producentów podobno podchodził do tematu wpuszczenia ED250 w kooperacji z Lima. Natomiast rozeszło się o minimalną ilość - podobno 300-400 sztuk i uznali, że rynek nie wchłonie takiej ilości po ok 3000-4000PLN bo taka byłaby cena modelu.
To trochę smutne. 3000 to wcale nie tak dużo. Biorąc pod uwagę że takie zestawy to 4 człony plus dekoder. Porównaj to z zestawem odra plus SM ep07 i dekoder i masz podobną cenę. Ja bym się skusił na taki zastaw i nawet na dodatkowe człony jak to zazwyczaj jest. Pewien youtuber pewnie też więc zostało 298 zestawów do sprzedania
300 -400 sztuk zapewne znalazło by nabywców na przestrzeni czasu(nie miesiąc czy dwa). Mimo że to zdecydowanie nie moja epoka zapewne rozważałbym zakup.
Problemem jest raczej zamrożenie pieniędzy na dłuższy czas przez inwestora w tę inicjatywę.