Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jeszcze co prawda, tych wagonów nie otrzymałem, ale poprzednie wypusty nie miały. Z tego co wiem, tylko te najstarsze posiadały wychylne pudło, później producent zrezygnował z tego rozwiązania
Jeszcze taka dodatkowa informacja od PMR Modele odnośnie wagonów 418V, cytat: "Podobnie, jak miało to miejsce w przypadku wagonów 411V, prawdopodobnie jest to ostatnia dostawa wagonów 418V, przed planowaną dłuższą przerwą w produkcji tych modeli".
Standardowy u Acme czyli zapowiedź plus dwa lata na realizację.
A poważnie-Acme niestety nie zapowiada nigdy konkretów. Ma się ukazać, a kiedy to inna bajka. Trzeba po prostu śledzić ich stronę.
Jeszcze taka dodatkowa informacja od PMR Modele odnośnie wagonów 418V, cytat: "Podobnie, jak miało to miejsce w przypadku wagonów 411V, prawdopodobnie jest to ostatnia dostawa wagonów 418V, przed planowaną dłuższą przerwą w produkcji tych modeli".
Jest to kolejne potwierdzeniepodporządkowania produkcji pod kątem nowej konstrukcji wagonu towarowego PKP Albert Model przewidzianej na 2024 rok. W sytuacji gdy Piko w tym roku odpuściło ...
Ja wiem, ż jest to tekst z cyklu "wiem, ale nie powiem", tzw. wsadzenie kija w mrowisko (żeby nie powiedzieć w szambo), ale może chociaż jakaś informacja jakie to będą wagony? Nie chodzi o konkretny typ fabryczny ale o to czy będzie to: węglarka zwykła, talbot, cysterna, kryty, platforma, etc.
Jest to kolejne potwierdzeniepodporządkowania produkcji pod kątem nowej konstrukcji wagonu towarowego PKP Albert Model przewidzianej na 2024 rok. W sytuacji gdy Piko w tym roku odpuściło ...
No cóż, może wiesz lepiej. Zcmw, w 2024 ruszy produkcja już zapowiedzianych wagonów. M. in. Gondoli i Talbota rumuńskiego, a także platformy bulgarskiej (oczywiście też PKP), kolejny wypust 401W, stąd przerwa z 411V i 418V. Nowy polski wagon będzie może najwcześniej w 2025, bo nawet nie zapadła decyzja, jaki w końcu zostanie wybrany.
No cóż, może wiesz lepiej. Zcmw, w 2024 ruszy produkcja już zapowiedzianych wagonów. M. in. Gondoli i Talbota rumuńskiego, a także platformy bulgarskiej (oczywiście też PKP), kolejny wypust 401W, stąd przerwa z 411V i 418V. Nowy polski wagon będzie może najwcześniej w 2025, bo nawet nie zapadła decyzja, jaki w końcu zostanie wybrany.
Co to może być ?
Dotychczas wyszło sporo wagonów towarowych Ma ktoś listę typów wagonów towarowych polskiej konstrukcji wypuszczonych dotychczas przez firmy modelarskie do dnia dzisiejszego ? tego jest w sumie sporo
Może Gruszeczki dwuosiowe ... na Węgrzech jeżdziły polskie 206S/2 i 220S/2 a może kolejna odmiana węglarki - 408W?