• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2023

Reakcje
117 1 0

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.125 121 1
Informacje podane przez Kolegę, mogą być przydatne, pod warunkiem, że są zgodne z rzeczywistością. W tym przypadku, niestety, nie zgadza się ani seria, ani numer wagonu.
Powinno być tak: Roco 74823 - PKP 51 51 88-80 028-5 WRdmnu
Mea culpa:cry: Dzięki za zwrócenie uwagi na oczywisty błąd w opisie(y) Faktycznie powinno być tak jak Kolega napisał.

Ps. Szkoda, że w takich przypadkach nie ma możliwości edytowania/oprawiania ewidentnej pomyłki, aby nie wprowadzać innych uczestników w błąd.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.601 517 30
Szkoda, że w takich przypadkach nie ma możliwości edytowania/oprawiania ewidentnej pomyłki, aby nie wprowadzać innych uczestników w błąd.
Edycja przez autora wpisu jest możliwa przez godzinę od zamieszczenia wpisu. Pozostawienie nieograniczonej możliwości modyfikacji wpisów prowadziłaby do bałaganu i dawałoby możliwość manipulowania treścią wpisów. Ale zawsze można poprosić moderatorów o korektę i właśnie takiej dokonałem.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.125 121 1
Edycja przez autora wpisu jest możliwa przez godzinę od zamieszczenia wpisu. Pozostawienie nieograniczonej możliwości modyfikacji wpisów prowadziłaby do bałaganu i dawałoby możliwość manipulowania treścią wpisów. Ale zawsze można poprosić moderatorów o korektę i właśnie takiej dokonałem.
Tak, znam tę zasadę i jej idę akceptuję. Natomiast pisząc w nocy swój post miałem na myśli oddzielenie możliwości edycji błędów merytorycznych (niewłaściwy numer, data itp.) od pozostałej edycji.
Po chwili zastanowienia się, doszedłem do wniosku, że takie rozróżnienie raczej wprowadziłoby tylko niepotrzebny chaos (nie mówiąc już o aspekcie techniczny jak to odzielić), więc aby niepotrzebnie komplikować, zostańmy przy tym co jest aktualnie (edycje za pośrednictwem moderatorów).
A w tym przypadku, najważniejsze jest, że błąd został skorygowany:)

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.125 121 1
Robi się :). Pod koniec letnich wakacji ma się ukazać (oczywiście jeżeli nie będzie niespodziewanych opóźnień).
Ciekawe co oznaczają "niespodziewane opóźnienia":niepewny: Od pierwszych zapowiedzi ukazania się ST43 mijają już prawie cztery lata a od zapowiedzi ukazania się w wersji z polskimi reflektorami dwa. I dalej mamy czekać...
Dlatego ponawiam swój apel: MTB wróć (oczywiście z modelami ST43):)

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.173 155 7
Ciekawe co oznaczają "niespodziewane opóźnienia":niepewny: Od pierwszych zapowiedzi ukazania się ST43 mijają już prawie cztery lata a od zapowiedzi ukazania się w wersji z polskimi reflektorami dwa. I dalej mamy czekać...
Dlatego ponawiam swój apel: MTB wróć (oczywiście z modelami ST43):)
Zgadza sie, że premiera była już przekładana wiele razy. Cóż, pozostaje tylko bazować na informacjach z pierwszej ręki i taka właśnie podałem. Choć to marne pocieszenie, jest to lepsze niż żadna wiadomość, nieprawdaż ;)?

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 49
Tabor 10
Tabor 19
Tabor 18
Tabor 339