• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2021

Reakcje
2.900 559 107
Udało się odszukać.

Mam te wagony - Gbs - ET w wersji z podciągiem pod drzwiami i bez podciągu w epoce IV .
Oczywiście zdecydowanie bliżej im do Klagenfurtów i Duisburgów , ale mają jeden mankament - są o ca. 1mm za wąskie i to jest patrząc z góry czy od czoła widoczne. Mimo to wyparły całkowicie u mnie przestarzałe technologicznie Gbs'y Roco które już skreśliłem z ilostanu.
A tak na marginesie. Oczywiście jeżeli ET wypuści te Gbs w wersji PKP to będą to, jak w przypadku Roco, modele wagonów które PKP zakupiło w ilości 500szt od Austrii ?

el14

Aktywny użytkownik
Reakcje
139 17 0
Ta akurat raczej zejdzie, o ile nakład jest jak zazwyczaj. Jeszcze niedawno ponad 1k na Allegro szły SM42 IC i generalnie sporo taboru IC się sprzedało i jest na czym prowadzić prace manewrowe.

Co do zalegania na półkach ciekawsze jest planowane na październik czy listopad wznowienie wagonu 111A w malowaniu IC, podczas gdy poprzednia edycja wciąż do kupienia.

Reakcje
440 294 188

MarcinŁ

Aktywny użytkownik
Reakcje
280 15 2
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 31
Tabor 185
Tabor 18
Tabor 521