• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Opisami w Modelmanii to ja bym się nie sugerował nawet w najmniejszym stopniu, np. "Chrobry" będzie tam w sprzedaży od 5 grudnia...Ten wagon już wyszedł, faktycznie był w małej ilości.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
Piszecie Panowie o wznowieniu ostatniego wypustu, czy o kolejnym wydaniu pod tym samym numerem katalogowym, wagonu z innym numerem inwentarzowym?
roco-66498-offener-gueterwagen-pkp-dc-h0-1(1).jpg

roco-66498-wagon-eanos-pkp-cargo-skala-h0.jpg

Bo z tego co mi wiadomo, to właśnie ostatnie wydanie ma być wznowione ku nieszczęściu niektórych handlarzy z Alledrogo
i ich zapasów magazynowych.

roco 66498.JPG

Ostatnio edytowane:
Reakcje
4 0 0
Widzialem dzisiaj ten Model ST43 co jest na zdjeciu,na zywo ,tam nie ma zadnej szpary pomiedzy buda ,a podwoziem.Buda jest po prostu tylko nasadzona ,luzno.
Ma sie ukazac w Grudniu jeszcze przed swietami,tak mi powiedzieli dzisiaj przedstawiciele firmy mtb.
Cena to ok.700zl.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.674 520 30
Udało mi się zrobić parę zdjęć na stoisku MTB na wystawie w Kolonii. Dzięki uprzejmości przedstawicieli firmy mogłem model wziąć do ręki i ustawić do zdjęć na stole. Buda jest luźno nasadzona i nie jest dociśnięta. Nie wiem nawet, jak ma być mocowana, czy na zatrzaski, czy jakoś inaczej. Przedstawiciel MTB zapewniał, że nie będzie tej dziury, o którą tu kopie kruszycie, ale nie próbował docisnąć budy do końca, a ja sam nie chciałem tego robić, żeby czegoś nie popsuć. Model ma być w sprzedaży przed Świętami, ale widząc to, co pokazali na wystawie można mieć trochę wątpliwości. Na miesiąc przed premierą sklepową, spodziewałbym się jednak czegoś więcej.

IMG_7209a.JPG
IMG_7210a.JPG
IMG_7216a.JPG
IMG_7212a.JPG

Zbliżenie wózka:

IMG_7214a.JPG

W kabinie coś tam będzie, ale jak to wyjdzie, to się dopiero okaże.

IMG_7218a.JPG
IMG_7220a.JPG

Na stoisku można też było kupić te modele, w tym 163 Przewozów Regionalnych. Wszystkie modele H0 (dolna półka) w cenie 150 euro. Na górze TT po 140 euro.

IMG_7228a.JPG
IMG_7229a.JPG
IMG_7230a.JPG

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
752 35 5
Tymczasem Piko na oficjalnym profilu fb zapowiedziało, że postara się w ten weekend zaprezentować w Poznaniu kolejną nowość->pewnie chodzi o su45-174, bo bodaj miała ona przydział w Poznaniu...;)

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
300 35 8
Tymczasem Piko na oficjalnym profilu fb zapowiedziało, że postara się w ten weekend zaprezentować w Poznaniu kolejną nowość->pewnie chodzi o su45-174, bo bodaj miała ona przydział w Poznaniu...;)
Zgadza się na dodatek przed świętami dostaniemy coś jeszcze :) No ale trzeba w domu wynegocjować że to nie nowe że to się sklonowało :) Ale jak będzie to będzie :)

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
W poniedziałek/wtorek już będzie zarówno DB Schenker, SU45, jak i dwie nowe bonanzy z Grudziądza (z nowymi numerami). W połowie grudnia będzie jeszcze trzecia edycja wroclawskich 120A (też z nowymi numerami).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 70
Tabor 10
Tabor 23
Tabor 18
Tabor 209