• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.449 442 99
Jeśli buda MTB komuś nie pasuje ,może. się pokusić o podmiankę tej od Tilliga . Ciekawe czy spasuje do reszty bebechów?
Jak ktoś kupi ST43 od MTB to skąd weźmie samą budę (i to PKP) od Tilliga? Z tego co wiem to nie ma w ofercie samych takich elementów, poza tym pewnie nie bedzie pasować bo szczegół konstrukcji zapewne bedzie inny. W końcu to MTB a tamto Tillig. Moim zdaniem bez sensu jest to przemyślenie kolegi. Nawet pomijając wątpliwą ekonomię tego pomysłu to jak już ktoś woli Tiliga, nie lepiej od razu dołożyć parę zł do modelu od Elvis'a (baza Tillig)? A w ogóle to może poczekajmy na gotowe modele, a nie już wymieniamy nadwozia nie widząc gotowych produktów.

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.487 18 0
Model fajny, choć tak naprawdę, cały osprzęt na dachu jest do wymiany. A że jest to rzecz do zrobienia, udowodnił już Kolega karol_mar, wystawiając na swoim stoisku na Targach w Poznaniu, lekko zmodyfikowanego Vectrona.
Nawet przez chwilę rozmawialiśmy o tej przeróbce. Jednak po szczegółowe informacje, proponuję zwrócić się do niego.
Fotki modelu niestety nie zrobiłem, gdyż to "nie moja epoka".

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.449 442 99

Tigrek

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 37 15
Zgadzam się z powyższym. Vectron powinien być nie w wersji expert, tylko hobby. Za taka cenę to można kupić fajniejsze loki... Przecież siódemka piko i suki/fiaty są tańsze, a nieporównanie lepiej zrobione. Nie rozumiem polityki Piko... niby Vectron, to nowa konstrukcja, a ten dach i chyba widzę, ze nawet poręcze przy wejściach do kabin są odlane razem z budą...:/
[DOUBLEPOST=1477757200,1477756271][/DOUBLEPOST]ps

na Piko to w ogóle trzeba uważać, raz robi coś pięknie, ze starannością, a innym razem na odwal, żeby tylko kasę wyciągnąć... ;/
(...) a parowozy ichnie, to są straszne, za taka cenę :D

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
749 8 0
Ta sama forma, inne malowanie. Poza pantografami - reszta jak należy
Oto mój nowy nabytek. Vectron CAPTRAIN 193 891-9 od PIKO (już po lekkich poprawkach koloru izolatorów i małych zmianach w linii szynoprzewodu).
Powitajcie proszę Michała ;-)
Zobacz załącznik 408545 Zobacz załącznik 408546 Zobacz załącznik 408547 Zobacz załącznik 408548 Zobacz załącznik 408549 Zobacz załącznik 408550 Zobacz załącznik 408551
PS
Nie wiem jak się ceni Cargo, ale za tego dałem 139€.

Santo Dzidzione

Mistrz tłuczniowania
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
864 4 0
Miałem kupić tego Vectrona Cargo, chociaż mi do niczego nie pasuje, ale jakoś spodobało mi się to malowanie w tym modelu. Po przeczytaniu opinii o dachu, zrezygnowałem z zakupu. Nie mniej, chciałem zobaczyć ten model. Poszedłem dziś do sklepu, w celu zobaczenia. Zobaczyłem. Jak dla mnie, tragedii nie ma. Niestety, ale obok stał Rocowski EU43 i dopiero w porównaniu z nim widać, z jakich rur kanalizacyjnych są odbieraki. Aczkolwiek reszta jast ok. Owszem, można się pokusić o wymianę tego, ale cena wyjściowa modelu jest za wysoka.
Jakością detali jak i ceną, Vectron się chowa przy EU07 tego samego producenta...
Mam wrażenie, że ich typowo polski tabor (SM42, EU07, SP45) są po prostu na wyższym poziomie EXPERT niż cała reszta.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 52
Tabor 209