• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10 1 0
@slavko1111 - jestem w kontakcie z MTB. Kiedy zdradzą termin, wówczas przekażę info na Forum. Dzisiaj dowiedziałem się, że w połowie listopada może być już próbny wtrysk budy z "polskimi" lampami.
Dostalem zapytanie od znajomego czy jestem chetny, wiec chyba będzie już niedługo. Obstawiałbym listopad.
[DOUBLEPOST=1446238478][/DOUBLEPOST]A i zdecydowałem, ze biorę.

B

bobby74

Gość
A ja się obawiam. Lokomotywy w barwach prywatnych przewoźników nie sprzedają się tak dobrze, widać to po SM42 :(
Racja. Tylko to bedzie pierwsza polska Skoda (?), więc i towarzystwo będzie bardziej napalone :)
O CTL mniej bym się martwił - w 2016 mają wyjść Eaos-y CTL od Märklina i byłby fajny składzik.

O np. taki

image.jpeg

Fotka ze strony Koleji Ziemii Goleniowskiej - polecam!

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
Racja. Tylko to bedzie pierwsza polska Skoda (?), więc i towarzystwo będzie bardziej napalone :)
O CTL mniej bym się martwił - w 2016 mają wyjść Eaos-y CTL od Märklina i byłby fajny składzik.

O np. taki

Zobacz załącznik 337592
Tylko czy Ma/Trix je zrobi, na takiej zasadzie jak zrobił talboty, i na tej jak Tillig robi Eanos'y znakują je Eaos, czy też naprawdę będą robione wg rzeczywistości?

B

bobby74

Gość
Tylko czy Ma/Trix je zrobi, na takiej zasadzie jak zrobił talboty, i na tej jak Tillig robi Eanos'y znakują je Eaos, czy też naprawdę będą robione wg rzeczywistości?
Oczywiście nie wiem i nie nawet nie będę w stanie tego ocenić, bo aż tak się nie znam. Ale tak na zdrowy rozum :) co można spiep....yć w prostej węglarce? :niepewny:

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
Tu coś z mojego obiektywu. Zdjęcie wykonane 18.06.2011 w Poznaniu na Górczynie.
Tylko z tą drobną różnicą że to jest 181.

Natomiast przewidywanie tego co się sprzeda to trochę jak wróżenie z fusów. Ma na to wpływ bardzo dużo czynników i np. twierdzenie, ze stare malowanie CTL'a się sprzeda jest dokładnie tak samo prawdziwe jak, to, że sprzeda się w malowaniu "Hello Kitty". IMHO właśnie malowanie z łamanym napisem jest najsłabsze i ma najmniejsze szanse powodzenia, ze wszystkich jakie ma CTL. Ale to nadal moja opinia i opieram ja na szczątkowej wiedzy, tego co "ludzie mówią" i co się komu podoba.

Ostatnio edytowane:

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
Oczywiście nie wiem i nie nawet nie będę w stanie tego ocenić, bo aż tak się nie znam. Ale tak na zdrowy rozum :) co można spiep....yć w prostej węglarce? :niepewny:
No właśnie można zrobić zupełną fikcję, bo jak napisałeś to tylko "prosta węglarka". przykład takiej fikcji podałem - Eanos Tilliga wydany jako Eaos. A tak w ogóle to o jakim produkcie Ma/Trixa pisałeś [numer]?

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Zestaw 47176 od Maerklina to fikcja, CTL nie miał nigdy takich węglarek, znam ich węglarki jak własną kieszeń. Te węglarki Maerklin/Trix zrobił do lokomotywy 39861 czyli BR189 w malowaniu CTL "Globus" i chodziło żeby pasowało do zestawu. Klient niemiecki nie wybrzydza i tak kupi.
Bardzo podobne pudła miały inne węglarki które dla CTL sprowadził do Polski słowacki Ax Benet ,tylko że na innych wózkach Y25. Te węglarki nosiły malowanie niebieskie z żółtym pasem, opatrzone były naklejką CTL ale właścicielem był AX Benet.
101_3927a.jpg

Nie wiem skąd to parcie na czarno-srebrną węglarkę CTL, skody w malowaniu globus długo jeździły z niebeskimi czy brązowymi węglarkami, pierwszą węglarką która nosiła czarne barwy była nowo zbudowana w Gniewczynie, szukam dokładnej daty.
Pierwszą skodą CTL w czarnym malowaniu była 182 120-6 uroczyście zaprezentowana w Oleśnicy 16 marca 2007r, drugą skodą w czarnym malowaniu była 182 024-0 miała początkowo żółte pantografy.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 50
Tabor 209