• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

Reakcje
635 3 1
To ja się odważę i spytam pana Krzysztofa Koja (@Krzysztof Koj): W związku z planami Roco wydania parowozu USATC S160 "Klapperschlange" czy planowana jest również jego spolszczona edycja w postaci Tr201 lub Tr203? Może w 2016?
Niestety, w najbliższym czasie Roco nie planuje wykonania polskiej wersji parowozu USATC S160. Z całą pewnością nie będzie takiego modelu do końca roku 2016, a później zobaczymy...?
Osobiście żałuję, że firma Roco nie planuje na przestrzeni najbliższych kilkunastu miesięcy wykonania modelu parowozu polskiej serii Tr203, ale nie mam na to najmniejszego wpływu.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
przeróbkę taką wg mnie powinien zrobić tylko rodzimy przemysł modelarstwa kolejowego, w żadnym razie roco- oni wystarczy ,że dostarczą wersję USATC i to w zupełności wystarczy- zabawa dopiero się zacznie tak jak w prawdziwej historii wędrówek i przeróbek tych lokomotyw...najgorsze jak na razie jest to ,że się opóżnia zaplanowana na ten rok rozdzielnia zdemobilizowanych S160

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.405 23 0
AMC zapowiada na przyszły rok cztery zestawy Tilliga (po dwa wagony każdy):
- zielono kremowe "Y" Bautzen z opisem epoki VIa
- zielone "Y" Bautzen z epoki IV
- czerwono kremowe "Z2" Bautzen z epoki Va (jeden z logo InterCity, drugi bez)
- brązowe węglarki czteroosiowe

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.405 23 0
Niby czego, na co?

poza tym są jeszcze zapowiedziane:
- wagon restauracyjny Bautzen "Wars"
- wapniarki kubłowe
- cysterna dwuosiowa
- zest. trzech cystern "dec-kvg" (zapewne nowe numery)
oraz z Trixa:
- zest. dwóch platform sześcioosiowych tzw. podczołgowych.

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
875 9 4

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.405 23 0
Czy chodzi o kolejną wersję znanego już modelu Tilliga? Jaką? Był już czerwony Wars w dwóch odmianach i nowe IC.
Czerwony Wars z czerwonymi drzwiami. Niestety, nie rozmawiałem na ten temat z przedstawicielem firmy, więc nie wiem, czy chodzi o pierwotne malowanie, czy o ten jeden późniejszy wyjątek (bodajże wagon nr 020), choć opis modelu sugerowałby ten drugi wariant.

Oczywiście, że będzie to taki wagon, ale bez przesady z tymi różnicami! Przynajmniej, jak dla mnie, jest to akceptowalne.

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Decyzja o produkcji Bautzena w barwach fabrycznych wydaje się być ze strony Tilliga/AMC nieco spóźniona, zważywszy na fakt, że konkurencja wydała znacznie lepszej jakości modele wagonów 136A oraz XB Görlitz i zapewne Bautzen 91 też lada moment się pojawi.
[DOUBLEPOST=1445189348][/DOUBLEPOST]
W takim razie reedycja już istniejącego.
Z innym numerem miałoby to sens.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.197 504 30
Czerwony Wars z czerwonymi drzwiami. Niestety, nie rozmawiałem na ten temat z przedstawicielem firmy, więc nie wiem, czy chodzi o pierwotne malowanie, czy o ten jeden późniejszy wyjątek (bodajże wagon nr 020), choć opis modelu sugerowałby ten drugi wariant.
Dzięki, to znaczy, że w zasadzie to, co już było, może z innym numerem?

A o "papudze" faktycznie zapomniałem, była rzeczywiście, czyli w sumie cztery wersje.

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jeśli chodzi o restaurację Bauzena to mam nadzieję że będzie to ta z kremowym pasem. Zresztą wydanie "jedynki" Bauzena w epoce V zdawało by się taki wybór uzasadniać logicznie. Co do samej "jedynki" to cóż...poczekam na ACME.
Mogli by też wydać po dwa nowe WLAB-y ( z nowymi numerami ) niebieski z kremowym pasem i IC.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 62
Tabor 393
Tabor 209