• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2015

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
71 1 0
Równie dobrze można zapytać, dlaczego produkować wagon w dwóch wersjach jeśli 100 wersji się nie sprzeda.

wespe

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
chyba każdy z nas chciałby te min 6 wagonów w składzie z różnymi nr,ale widzę że inicjator i użytkownicy ograniczają się aby takowe nie wyszły,nic,szkoda

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
91 1 0
Nie na zysk "Szanowny Panie mikel" - po prostu realizujemy zamówienia klientów, którym nie przeszkadza brak pełnego opisu modelu i dla których to hobby to przede wszystkim zabawa.
A to ciekawe bo pamiętam jak SM odesłał S200-272 za brak czerwonych świateł żebyśmy nie dostali bubla. Teraz jak rozumiem bubel nie przeszkadza.

SM

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 9 1
A to ciekawe bo pamiętam jak SM odesłał S200-272 za brak czerwonych świateł żebyśmy nie dostali bubla. Teraz jak rozumiem bubel nie przeszkadza.
I tu Pan kłamie i coś się Panu pomyliło - nie odsyłaliśmy S200 bo Roco podobnie jak Brawa nie wymieniało modeli. A brakujące światło sami dorabialiśmy - proszę zapytać Elvisa czy Grześka obecnych na tym forum. Jeżeli jeszcze ma Pan do nas jakieś złośliwości to zapraszam na PW.

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Płacąc tyle kasy za model wymaga się aby był wierny orginalowi bez skaz i ubytkówm, gdybym chcial kupić wagon do zabawy to kupilbym za 15zl
:)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.254 663 30
To jest podejście kolegi krzys.a i ja je szanuję, ale inni klienci mogą mieć inne zdanie i nie można im tego zabraniać, a sklepów, które realizują takie zamówienia nie należy tak, powiem: mało elegancko, oceniać.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.431 16 0
Jeśli mogę wypowiedzieć swoją krótką opinię.
Możliwe, że klienci którzy kupili już modele z błędnymi/niepełnymi oznaczeniami, byli po prostu nieświadomi tego, że modele są niezgodne z oryginałem.
Moim zdaniem warto uświadomić klienta, że model jest błędnie oznaczony przez producenta (bo sklepy mają taką informację) i że być może producent zareaguje na błąd.

Tillig wypuścił modele Z2B ze skazami - obniżyli cenę.
Roco wypuściło wagon Res ze złymi wózkami - wymienili bezpłatnie wózki.

Jeśli natomiast byli klienci, którzy mieli świadomość omawianych nieprawidłowości i mimo to kupowali taki model, to oczywiście mieli do tego prawo.

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.482 32 10
Parowozik sprzedawał modele na bazie aktualnie oferowanych za 295 PLN (z pełnym opisem)
Brawa modele wagonów tej konstrukcji w malowaniu epoki 2c (DRB) oferuje na wyprzedaży po 42 Euro
Brawa modele wagonów z niepełnym opisem, zalegające magazyn, oferuje jako 'nowość' w cenie sugerowanej 76,50 Euro

Wnioski każdy wyciąga sam.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.348 58 2
@OLF

Jakie wnioski??

Kiedy ukazał się model tego wagonu Brawy? 6 lat temu. I w końcu "nareszcie" go przecenili...
I jak to Polacy szukający (niemalże zawodowo) spisku, zauważamy tylko to co chcemy zauważać. Wnioski nasuwają się same ale są zupełnie odmienne.
Przede wszystkim przeceniona jest praktycznie tylko "z dupy" (pardon) wzięta epoka, pasująca wyłącznie kilku modelarzom. Nawet jak na Niemcy malowanie pasujące wyłącznie do lat wojennych są kompletną rzadkością! Z epoki III która jest najbardziej "chodliwa" w Niemczech przeceniono raptem 1 model wagonu! Zrobiono to po 6 latach!!!
To że przeceniono wyłącznie niechodliwe artykuły można samemu zobaczyć, bo na liście przodują zabawki lokomotyw w wydaniu na prąd przemienny. Niemieccy fanatycy zasilania Marklina praktycznie nie kupuja modeli innych niz Marklin.
No i na sam koniec dodam jeszcze jedno - wpis na forum to jedno a rzeczywistość to drugie - nie twierdzę, że Brawa nie zrobiła wyprzedaży, ale jakoś próżno jej szukać w necie, bo nigdzie nie udało mi znaleźć przecenionych zabawek.

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
A ja tam lubię sobie poczytać wieczorem te teorie spiskowe... ;)

Ostatnio obraziłem się na KATO i Athearn że nie robią nic z PKP... No Kato to rozumiem - Japończycy, ale Athearn? Amerykanie? No tego bym się po sojuszniku nie spodziewał...

Ostatnio edytowane:

TOMEK KRK

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Nie na zysk "Szanowny Panie mikel" - po prostu realizujemy zamówienia klientów, którym nie przeszkadza brak pełnego opisu modelu i dla których to hobby to przede wszystkim zabawa.
I tu Pan kłamie i coś się Panu pomyliło - nie odsyłaliśmy S200 bo Roco podobnie jak Brawa nie wymieniało modeli. A brakujące światło sami dorabialiśmy - proszę zapytać Elvisa czy Grześka obecnych na tym forum. Jeżeli jeszcze ma Pan do nas jakieś złośliwości to zapraszam na PW.
Myślę ,że te złośliwości wobec S M RYBNIK są nie na miejscu i jak to zwykle bywa nakręcają tylko spiralę

teorii spiskowych. Firma jak i właściciele to naprawdę ludzie o wysokiej kulturze tak osobistej jak i business owej.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 45
Tabor 536
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 151