• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2015

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
.. i tylko piszesz, piszesz, i piszesz....:gwizd:
Zejdź ze mnie. Znalazł się 'święty'.
[DOUBLEPOST=1422513904,1422512785][/DOUBLEPOST]
Czy ktoś miał już w łapkach i jest w stanie ocenić jakość i ... wierność ?
Jest już dostępna:
http://www.lokomodel.pl/index.php?route=product/product&product_id=6075
Wcześniej kolega wspomniał:
Zobacz załącznik 263754 TKt2 prezentuje się przepięknie;) wybaczcie słabą jakość zdjęcia(n)

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.230 58 2
Lepsze foty TKt2 są w "Świecie Modeli", tym właściwym ;)

Co do Y'ów PKP Herisa, to w ulotce z nowości na 2015 napisano, że każdy z modeli będzie dostępny z 4 różnymi numerami inwentarzowymi, np. wagon 2 klasy w ep. IV o numerze katalogowym 17020, będzie dostępny: 17020-1, 17020-2... (numer teraz sam wymyśliłem, ale chodzi wyłacznie o sposób numeracji).
Dodatkowo wymieniono, że nowością tego roku będzie wagon barowy WARS 113A

Sebastian.W

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 0 0
Na tym zdjęciu widać - nic.
Że o jakości czy trakcji lokomotywy nie wspomnę.
Fotka niestety zrobiona tabletem:(. Postaram się o lepsze. TKt2 wykonana bardzo precyzyjnie i starannie i to mi się podoba:). Białe bandaże na kołach namalowane wręcz idealnie (czego nie można powiedzieć o TKt3 Fl.(n)). O zgodności z oryginałem niech wypowiedzą się znawcy tematu, ale ja osobiście jako hobbysta polecam:).

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
74 0 0
Heris PKP od 7:30:
Wagony są w tej chwili u jednego z ekspertów w Polsce celem sprawdzenia oznaczeń. Po tym ma nastąpić produkcja. Wagony będą miały różne numery. Planowane wypuszczenie na rynek od późnej wiosny 2015. 1. klasa pod koniec roku.
heris_pkp_1.JPG heris_pkp_2.JPG heris_pkp_4.JPG heris_pkp_3.JPG

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.645 67 5
Wreszcie wagon z "polskim" dachem (jak go nazywam), a nie ciągle te wysokie a'la Y. :) Ciekawe, czy pójdą za ciosem i kuszetkę też zrobią.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.331 16 0
Mam nadzieję, że nie będzie już więcej przesunięć premiery tego modelu.
Dach chyba jest już prawidłowy.
Ogólnie prezentuje się świetnie. Same niemieckie YB w składzie wyglądają trochę dziwnie :)
Do tego barowy WARS... :rolleyes:

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.331 16 0
Jak tak się już rozmarzyliśmy to fajnie jakby powstały wagony z zaokrąglonymi oknami[...]
Musieli by dostać pozwolenie od Apple (patent na prostokąt z zaokrąglonymi rogami) :)
Widać, że to prototyp po rozmytym logo Przewozów Regionalnych, ale jeśli chodzi o konstrukcję, dach został poprawiony.
Z oknami w drzwiach też jest coś nie tak...
O co chodzi z tymi oknami w drzwiach? Nie widzę nieprawidłowości, zdjęcie jest trochę za mało wyraźne, żeby dokładnie to przeanalizować.

Może rzeczywiście wydają się trochę zbyt wąskie, pewnie przez ramkę, która jest gruba jak ramy okien przedziałów:
2015-01-29_164900.jpg

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Model prezentowany w Poznaniu nie był pomalowany, pomalował byś uszczelki to było by to samo, tutaj akurat pomalowane na srebro, więc tym bardziej rzuca się w oczy...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 201
Tabor 18
Tabor 151