Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Model może będzie i ładny, ale ciekawi mnie jaka będzie cena
Człowiek za 200 zł chyba może oczekiwać trochę więcej, niż za formę z przed 20 lat...
Modele Y/B Roco były w promocji za 99 zł - nowe. Może trochę się uwziąłem na Tillig'a, ale wydaje mi się, że trochę racji mam.
Jeszcze jedna ciekawostka.
Zmienił się numer katalogowy modelu.
Miał być Tillig 501270 - będzie Tillig 74837
Model może będzie i ładny, ale ciekawi mnie jaka będzie cena
Człowiek za 200 zł chyba może oczekiwać trochę więcej, niż za formę z przed 20 lat...
Modele Y/B Roco były w promocji za 99 zł - nowe. Może trochę się uwziąłem na Tillig'a, ale wydaje mi się, że trochę racji mam.
Jeszcze jedna ciekawostka.
Zmienił się numer katalogowy modelu.
Miał być Tillig 501270 - będzie Tillig 74837
To ja dodam tylko, że pojawiała się kolejna edycja oliwkowej dwójki Tilliga - nr kat. 74813 stacja Bydgoszcz z tym samym numerem wagonu co w pierwszej edycji, ale...
Ze zmienioną formą, gdzie z najważniejszych zmian, które od razu rzucają się w oczy to usunięte "klapki" (smarowniczki) z boku pudła wagonu, brak wgłębienia pod poręczami przy drzwiach, a same poręcze dodawane są jako dodatkowe przestrzenne elementy do samodzielnego montażu.
Niestety na próżno próbowałem się doszukać wózków zastosowanych w sypialnych Warsach Tilliga, a dokładnie zastosowanej w nich prądnicy, przez co z przykrością stwierdzam, że wózki "nowej" dwojki typu Y nr kat 74813 tak jak numer inwentarzowy wagonu pozostały bez zmian...
Z innej beczki - Roco na dniach ma wydać kolejny zestaw wagonów samowyładowczych Falns PKP Cargo, ale z innymi numerami taborowymi. Najprawdopodobniej będzie to kolejna edycja numeru katalogowego 67095, ale z nowymi numerami wagonów...
Z innej beczki - Roco na dniach ma wydać kolejny zestaw wagonów samowyładowczych Falns PKP Cargo, ale z innymi numerami taborowymi. Najprawdopodobniej będzie to kolejna edycja numeru katalogowego 67095, ale z nowymi numerami wagonów...
Ze zmienioną formą, gdzie z najważniejszych zmian, które od razu rzucają się w oczy to usunięte "klapki" (smarowniczki) z boku pudła wagonu, brak wgłębienia pod poręczami przy drzwiach, a same poręcze dodawane są jako dodatkowe przestrzenne elementy do samodzielnego montażu.
Taką informację uzyskałem dzisiaj w zaprzyjaźnionym sklepie.
Też bardzo mnie to zdziwiło, bo mówiło się o wznowieniu tego zestawu co był dostępny dotychczas, a tu nagle szykuje się masakra finansowa...
Dlatego mimo wszystko mam nadzieję, że wypuszczą jednak te stare numery...
Jeżeli szukasz zestawu 67095 z numerami pierwszej serii, to spokojnie możez go nabyć w SM w Rybniku.
W Modelmanii tez mają chyba dwa, a jak dobrze pokopać w internecie to jeszce kilka sklepów je ma na wyczerpaniu.
Nie szukam... mam dwa zestawy ze starymi numerami i teraz idą już pocztą trzy zestawy z nowymi numerami. Bedzie ładny skład: St44-717 i 15 falnsów... Tylko nikt tego tutaj nie chce oglądać na spotkaniach...
Muszę przyznać, że cena również brzmi dość zachęcająco.
Tym bardziej, gdy spojrzymy i porównamy do wysokich jednak cen ostatnich wypustów Tilliga.
W SM Rybnik możesz tą dwójeczkę nabyć za jedyne 160,- zeta.
hmm... być może masz rację chociaż to było by dziwne gdyby dwa takie same wagony tylko z innymi numerami pojawiły się w krótkim odstępie czasu.
Poza tym dla firmy dobrze powiekszyć katalog o rzeczy nieplanowane aby wyglądał okazalej
Mimo wszystko mam nadzieję, że Y w malowaniu TLK pojawi się jeszcze w tym roku.
I jeszcze jedno:zauważyłem że dziasiaj w jednym ze sklepów internetowych pojawił się listopadowy termin dostępnych 111 od Herisa.
Biorąc pod uwagę że wg.harmonogramu produkcyjnego właśnie teraz mają zacząć je "klepać" to życzę sobie i nam wszystkim zainteresowanym aby w końcu udało się je nabyć.
Niestety nie, informację uzyskałem przypadkiem podczas rozmowy od właściciela zaprzyjaźnionego sklepu i na tą chwilę tylko tyle wiem. Zaskoczyła mnie ta informacja, ale spotkałem się w trochę innym celu i miałem mało czasu, więc zbytnio nie zgłębiałem tematu.
Nie mniej jednak w przyszłym tygodniu spróbuję się skontaktować i dowiedzieć czegoś więcej na ten temat, (oczywiście jeżeli cokolwiek więcej bedzie wiadomo), tym bardziej że niebawem mają się ukazać w sprzedaży i nie będę ukrywał, że posiadając już zestawy 66194 i 67095 tych wagonów, wypada mi zagryźć zęby i nabyć kolejny zestaw (jesli oczywiście informacja sie potwierdzi...)