• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
851 8 0
Zapytam po niedzieli p. Andrzeja o szczegóły.
Temat "Pocztowy od Tilliga" - rozmawiałem dzisiaj z p. Andrzejem Ćwieczkowskim.
Pan Andrzej wyjaśnił mi sprawę szczegółowo - zobowiązałem się jednak nie grać roli "rzecznika prasowego" firmy AMC. Pan Andrzej zobowiązał się natomiast do zamieszczenia pełnej informacji na stronie AMC Wrocław zaraz po powrocie z targów w Norymberdze.
Na dzień dzisiejszy mogę poinformować Was, że rozmawiamy w tej chwili o inicjatywie-pomyśle, a nie zatwierdzonym projekcie. Jest to inicjatywa firmy AMC oraz p. Krzysztofa Koja. Mogę chyba również przekazać, żeby ostudzić trochę emocje, że pomysł ten NIE przewiduje aktualnie wykorzystania innej formy, niż znana nam z poprzedniej edycji. Poczekajmy zatem do Targów w Norymberdze, żeby uzyskać pewność, że pomysł przerodzi się ewentualnie w projekt i jaka to będzie ostatecznie propozycja. Bądźmy szczerzy - to raczej temat na rok 2015....

Pozdrawiam

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.571 16 0
Ja póki co czekam na jakąś informację o Tilligach Y/B w malowaniu InterCity oraz TLK.
Miały być również cysterny w secie.
Zapowiedzi przesuwały się już kilkakrotnie.

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
186 27 0
Z2B do dziś zalega w sklepach :gwizd:
To mnie akurat dziwi, ponieważ mimo oczywistych błędów nie ma alternatywy dla tego modelu a zapowiedzi ACME dotyczące czeskich i słowackich odpowiedników pojawiły się zaledwie parę tygodni temu. Gdybym zbierał tabor PKP IC, miałbym teraz nie jedną a trzy sztuki tego wagonu.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.571 16 0
Też mnie to dziwi trochę... Ja mam akurat trzy sztuki tych wagonów i pomimo błędów formy i oznaczeń, podobają mi się.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 60
Tabor 649
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 297