• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.787 15 0
Jednak wózki zostały wymienione, nawet u osób, które te modele kupiły z pierwszego wypustu, więc producent postarał się.
Za to w zestawie wagonów Falns, do dziś sprzedawany jest komplet z jednym modelem, który nie ma wózków Y25Cs.
Ja musiałem wymieniać komplet wózków we własnym zakresie (koszt ok 20 zł).

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Ale tylko dlatego że polskie sklepy podniosły wrzawę na ten temat. W modelach na rynku niemieckim takie "zabawy" nie są możliwe :)
Mało wiesz bo są i to nawet częściej i nietylko u ROCO ale u innych producentów też. Nie raz się zdarzyło że źle założono wózki...po drugie te platformy w zapowiedzi miały wózki Y25 i klienci zamawiali z takimi, więc szum był potrzebny.

DBahn

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czy ktoś mógłby się już podzielić wrażeniami z oględzin węglarek dwuosiowych od Roco? Z tego co wiem to są to całkiem wartościowe wagony pod względem zgodności z wagonami polskimi tego typu.

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
636 3 1
Identyczne jak swego czasu wypuszczał Klein. Ciekawostką jest ładunek z prawdziwego węgla.
Nie zgadzam sie z tym. Gdyby identyczne modele "wypuszczał" swego czasu Klein, to tych modeli Roco, po prostu by nie było...
Te modele Roco różnią się od wcześniejszych modeli PKP firmy KBM właściwie wszystkim, a nie tylko ładunkiem węgla.
Wystarczy porównać te modele i zachować obiektywizm, nawet jeśli przychodzi to dzisiaj z trudem ;).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 42
Tabor 18
Tabor 297