• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2008

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
W Parowoziku dostępna jest już więźniarka (epoka IIIb)

http://wiki.gbbkolejka.pl/show_image.php?id=3349

No i obniżka na Fleischmann od 25 do 35 % do wyczerpania zapasów...

DRACULA_

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Więźniarkę będziemy mogli dopinać w zasadzie do każdego składu w epoce.Jest to wagon w sensie budowania składów uniwersalny.Biorąc pod uwagę jeszcze producenta - Brawa -możemy się spodziewać wysokiej jakości wykonania.

DRACULA_

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tomasz Czapik napisał(a):
A ja jeszcze podkreślę to co Gbbsoft już napisał
Poważna obniżka na PKP Fleischmanna u Parowozika
Jest to obniżka dystrybutora.
Parowóż Ok1 PKP Fleischmann'a był do nabycia za 658 zł u Parowozika i za nieco ponad 700zł w Krakowie .
Był to sens kupowac 3 lata temu za 180% ceny (1185zł) ?
Dystrybutor wyciskał rynek jak cytrynę przez wyrzymaczkę z pneumatycznym dociskiem przez 3 lata a teraz dopiero przeszedł na normalną cenę...

Ja kupowałem te loki za 840-870 zł po ciemnych układach więc nie muszę sobie "pluć w brodę , ale muszę za siebie"...
W życiu Romana nie kupię nowości PKP Fleischmann'a w okresie gorączki nowości..
Dobrze że nie kupiłem wagonów osobowych , teraz sobie kupię...w normalnej cenie :grin:

Sebastian B.

Aktywny użytkownik
Reakcje
73 9 2
Nie wiem czy bylo juz na ten temat,ale dowiedzialem sie dzisiaj z jednego ze sklepow (importera,dystrybutora Roco) ,ze firma Roco ma w planach wypuscic ST44 z duzymi lampami.Niestety na dzien dzisiejszy nie znam wiekszych szczegolow.

Byc moze niedlugo bede cos wiedzial na temat tamarek od pana Chrisa,moze beda juz wkrotce dostepne. ;)

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.084 201 22
O ST44 z dużymi lampami nic tu jeszcze nie było, więc tym bardziej ta wieść cieszy. Zobaczymy czy zrobią. Fajnie by było.

Zaś o SM48 napisz w tym temacie proszę, gdyby były już dostępne.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.084 201 22
Puk, puk.
W najnowszym (numerze 7) "Świata Kolei" ukazał się test najnowszego modelu Tilliga, przedstawiającego lokomotywę 060DA w malowaniu PTKiGK, o numerze katalogowym 72094. Aby komuś się coś nie pomyliło zaznaczę, iż nie jest to model wcześniejszy, tylko jak wspomniałem najnowszy, już od jakiegoś czasu zapowiadany.

Pytanie moje jest takie, czy gdzieś już można nabyć ten model? Może wiecie za to, kiedy będzie dostępny i za ile? A przy okazji i kilka innych miniatur tej lokomotywy w innych malowaniach?

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.084 201 22
Ja już na tym zdjęciu dostrzegam pewną rzecz na korzyść Bachmann'a. Otóż W Tilligu pudło jest dzielone na lini ostoi. Przez co otrzymujemy górną część pudła, wraz z dolną, a w niej napęd. Tutaj pudło jest w jednym kawałku.
Ja znalazłem w necie takie coś:
http://www.chinarail.be/forum/viewtopic.php?f=35&p=99
Po przyjrzeniu się detalom można stwierdzić, że będzie to chyba naprawdę niezły model. Jednak dużo mu dalej do ST43 niż modelowi produkcji Tilliga (chodzi o całą masę szczegółów bryły i wyposażenia pudła).
Ale model zapowiada się kurcze piękniutki.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 63
Tabor 660
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 208