Sprawa ceny zestawu Brawa 45918 nie jest prosta .
749,90 EUR to cena z cennika Brawy ( tzw.cena zalecana ) Natomiast 674,90 EUR to cena za jaką można kupić ten set w M-b-s Lippe . Natomiast 567,14 ....ja nie widzę takiej ceny w Lippe ?
Ja od półtora roku zaprzestałem kupowania Brawy w sklepach w Polsce.
Modellbahnshop Lippe jak łatwo zauważyć ma 10% rabatu na Brawę. Wysyłka jedyne 7,90 EUR. Ale zawsze otrzymuję bonus 3 EUR po każdym zakupie + w przypadku zakupu bodajże powyżej 100 EUR dodatkowe 4.50 - 7 EUR . Kiedyś przy większym zakupie otrzymałem 12,50EUR.
Więc wysyłka kosztuje mnie w przezeliczeniu ca.20 zł albo gratis ! Packa u drzwi pojawia się po ca.5 dniach !
Więc szkoda czasu na sklepy stacjonarne i z góry skazane na niepowodzenie negocjacje w tym temacie ze sprzedawcami.
A zwłaszcza że Brawa daje sklepom 40% przedział zarobkowy brutto. To oznacza że wagon ktory kosztuje np.40EUR sklep zakupuje za 24 EUR !
W przeszłości hahdlując Brawą w Krakowie miałem dostarczane cenniki tzw. hurtowe Brawy od p.Skąpskiego który był swego czasu dystrybutorem Brawy w Polsce. Ale i jeszcze mienionego roku ( 2017 ) miałem okazję widzieć fakturę wystawioną przez Brawę dla jednego ze sklepów .
Jest nadal 40% przedział zarobkowy ! Stąd 10% rabatu w Lippe jest rzeczą normalną i nie tylko w tym sklepie.
Natomiast rzeczą nienormalną jest uśmieszek na ustach prowadzących sklepy w Polsce i ich : " nio , nio , ha , ha , nio , nio ... tyle rabatu nie możemy dać" Ten sposób rozmowy świadczy że to turectwo ma nas modelarzy za NAPALONYCH NIEPRZYTOMNYCH IDIOTÓW NA GŁODZIE ZAKUPU !
To nie dawaj cie ! Hak wam w smak....
Z przyjemnością płacę , dorabiam , wzmacniam Unijne Bratnie Niemcy !
Mało tego znalazłem sklep na terenie Unii w którym nie wszystko , ale i także nowości Brawy można kupić z ...
15% RABATEM !
Niestety ilości są ograniczone, więc nie podzielę się adresem takiej mety na modele.
Czy tylko Brawę można tak taniej kupić ? Inne firmy też z lepszym rabatem niż w naszym bantustanie ...
Jeszcze chwila i będę kupował modele PKP w Lippe ....Piko też daje 40% przedział zarobkowy....to tyle, robię