• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości GPM

eddy

Aktywny użytkownik
Reakcje
475 5 2
Tu mój model Nysy 522. Standardowo do powiększenia, tak jak w Żukach otwory w kołach, żeby móc je założyć na piasty. Szkoda że felgi i opony nie są jako osobny element jak ma to miejsce m.in. w Tarpanach, Polonezie czy dużym Fiacie. Znacznie ułatwiłoby to malowanie tych elementów i sam efekty byłby lepszy. Linie drzwi mogłyby być bardziej wyraziste. Poniżej fotki, przyznam że w realu to maleństwo wygląda dużo lepiej :)

Zobacz załącznik 799864 Zobacz załącznik 799865 Zobacz załącznik 799866 Zobacz załącznik 799867 Zobacz załącznik 799868
Z boku i z tyłu jest całkiem ładna, ale przód trochę słaby. Szczególnie kratka chłodnicy.
Ta kratka chłodnicy powinna być delikatnie wpuszczona jak na zdjęciu

https://pl.wikipedia.org/wiki/ZSD_Nysa#/media/Plik:Nysa_522_T_during_„XXX_lat_motoryzacji_PRL”_exhibition_at_Bonarka_City_Center_in_Kraków.JPG
Myślę, że trawionkę dało by się wpuścić wycinając tą odlaną.

Załączniki

Czapajew

Znany użytkownik
Reakcje
704 1 0
Ta kratka chłodnicy powinna być delikatnie wpuszczona jak na zdjęciu

https://pl.wikipedia.org/wiki/ZSD_Nysa#/media/Plik:Nysa_522_T_during_„XXX_lat_motoryzacji_PRL”_exhibition_at_Bonarka_City_Center_in_Kraków.JPG
Myślę, że trawionkę dało by się wpuścić wycinając tą odlaną.
Nie trzeba nic wycinać, wystarczy wyszlifować na tej odlanej znaczek, który jest po środku i wtedy fototrawka ładnie się wpasuje. Ja niestety tego nie zrobiłem..

rafek3131

Znany użytkownik
Reakcje
1.693 2 0

maniek

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 0 0
Nigdy nie spotkałem się w katalogach by w Ł34 były montowane w ten sposób. W E534 tak ale nie w ł34? Widziałem co prawda zdjęcie na którym były zamontowane w podobny sposób ale nadal uważam że jest to twórczość własna. Choć jako, że jestem człowiekiem mogę się mylić.
Wpadłem na takie o zdjęcie, może rozjaśni troche wątpliwości .
hsw-l34-slaskie-bielsko-biala-sprzedam-491350105.jpg