• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości 2024 TT

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.963 33 0
Że dwie V110 od Roco widziałem wczoraj na półce u Petra. Niestety nie wiem czy to były wersje analogowe czy dcc czy taka i taka.... ale coś stało :)

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.603 120 86
Teraz to zabiliście mi ćwieka... Szukałem pod TT. Zdziwiłem się, że wyszedł Arnold ( ;) ) ale co tam... nie doczytałem, że to w N ;)

wojtek_

Aktywny użytkownik
Reakcje
176 20 1
No to mamy nowości od MTB: warianty kolorystyczne dotychczasowych modeli + nowość w TT: ryflak z Chabówki.
Zainteresowani modele znajdą w Rybniku lub sami wiedzą gdzie.

t_domagalski

Znany użytkownik
Reakcje
1.496 19 9
Odnośnie realizmu, to malatura modelu MTB odpowiada współczesnemu wyglądowi tego wagonu, czyli już z epoki VI. Jest to model wagonu muzealnego, który zasadniczo nie jeździ już w planowym ruchu.
Pod tym względem przypomina on mocno "Izbę Pamięci i Tradycji" (https://as.rumia.edu.pl/tt/kat/wo/oldt/13012/01.jpg) Tilliga. Z tym, że MTB poszło jeszcze o krok dalej i zrobiło swój model od razu w kolorach wyblakłych, z pożółkniętymi napisami. Nie trzeba nawet patynować modelu, żeby zrobić z niego "szrot". ;)

Sens wypuszczania takich modeli jest dyskusyjny. Wg mnie trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać na normalny model z epoki.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor TT/TTm/TTe 62
Tabor TT/TTm/TTe 18
Tabor TT/TTm/TTe 1
Tabor TT/TTm/TTe 0
Tabor TT/TTm/TTe 2