• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości 2021 w N

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.631 24 0
Te nie, bo były produkowane w latach 50-tych, zatem do nas nie trafiły.

W każdym razie MU poszło po bandzie, bo raz oznaczone cysterny są jako 36m3, a inne jako 40m3. Na DM-Toys wystarczy sobie powiększyć zdjęcia.

jack77

Znany użytkownik
Reakcje
673 4 0
Wiadomo wam coś z terminem cysterny fleichmanna 849109. Na stronie pisze że model wycofany. W modelmanii że wrzesień 2021

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.289 33 0
O ciekawa informacja. Mnie, mój sprzedawca ostatnio pisał, że cysterny już w drodze do kraju i powinny być do tygodnia lub dwu. Info z okolicy środy/czwartku, ubiegłego tygodnia. Jutro może się coś więcej dowiem...

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.631 24 0
Jest, sklepy w tym tygodniu powinny dostać przesyłki i najpóźniej w przyszłym wprowadzić je do oferty. Na eBay są już dostępne.

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.631 24 0
Nie, nie:)

Określenie "Discontinued" oznacza, że fabryka wyprodukowała cały zaplanowany nakład i już więcej egzemplarzy danego modelu nie planuje.

Model jest dostępny dla sklepów, czyli nie został jego nakład w całości przez sklepy wykupiony. Gdyby tak było, wtedy na stronie Flesia pojawiłoby się wielkie "Sold out".

kokodin

Użytkownik
Reakcje
47 0 2
Chciało by sie powiedzieć , że to idealna metoda na zawyżenie ceny i tak drogich małych plastikowych zabawek dla dorosłych. Szkoda że nakłady polskich wagoników nie są tak duze jak niemieckich , bo założe sie że wiele osób chętnie zaopiekowała by się długim pociągiem nowych wagoników, ale mało kogo na to stać.

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.631 24 0
Taka ciekawostka ze strony Fleischmann'a: KLIK

Flesiu (oraz Roco w H0) przygotowują nową wersję Nightjeta ÖBB, który ma wejść do służby w 2022 roku. Nowe modele również pojawią się w 2022.

Tu film z konferencji prasowej o oryginale: KLIK

DrCodeWizzard

Aktywny użytkownik
Reakcje
107 2 0
Chciało by sie powiedzieć , że to idealna metoda na zawyżenie ceny i tak drogich małych plastikowych zabawek dla dorosłych. Szkoda że nakłady polskich wagoników nie są tak duze jak niemieckich , bo założe sie że wiele osób chętnie zaopiekowała by się długim pociągiem nowych wagoników, ale mało kogo na to stać.
Pocieszę kolegę. U mnie w USA producenci zaprzestali produkcji nowych modeli w ciemno... I wypuszczają lokomotywy tylko gdy jest "minimalna" liczba zamówień... Mam dwie lokomotywy tak zamówione już od ponad roku...

Misiek

Znany użytkownik
H0m
NAMR
Reakcje
7.023 149 0
Nie tylko Ty tak masz, mam pozamawianych ciężarówek Trainworxa chyba od 2 lat i na następne dwa lata w przód
Szkoda że nakłady polskich wagoników nie są tak duze jak niemieckich , bo założe sie że wiele osób chętnie zaopiekowała by się długim pociągiem nowych wagoników
O co się założysz? :)
I jak duża wg Ciebie jest ta grupa osób? 10-20-50?

Misiek

Znany użytkownik
H0m
NAMR
Reakcje
7.023 149 0
Sprytne, bo widocznie coś producentowi ułatwia.
A że wygląda jak na zdjęciach od jack77 to... tak sobie

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 54
Tabor 8
Tabor 24
W
Tabor 62
W
Tabor 166