Cześć czołem!
Tego weekendu w Czyżowicach odbywają się warsztaty modelarskie pod logiem PMM-u. Trzeba było sie wybrać i podpatrzeć kilka technik "co, gdzie i jak"; lecz najgłówniejszym powodem wyjazdu była prezentacja dioramy piaskowej od Grzegorza (
@BoGneR) oraz "Nad dachami Kwidzyna" od Leszka.
Rzekłbym, że wepchałem się na krzywy... Yyy, a raczej na zasadzie delegacji taborowej

Pyskowicka szopa miała braki taborowe i dostała od ZTKiGK S200 (celowo 282, bo na Kłokocinie wciąż mają z nią problemy, niech Pyskowice się teraz męczą

)
A na polu taki widoczek, sztygar Uazem patroluje i szuka nikczemników z aparatami, aby błyskawicznie ich spacyfikować (każdy ma jakieś hobby...). Moja S282 nieśpiesznie "buja" się na kotlarnianą płuczkę.
Kolejny kurs już z (chyba) ostatnim sprawnym składem wagonów 15W, w dobie 401V takie połączenie to już nie lada ciekawostka. Ostatnia klatka kliszy...to się dziadostwo na boku pojawiło.
Co za pech! Znów ten gagarin... ponoć wczoraj na nocy go wkolejali
Przypadkiem do zdjęcia zabłąkała się również TEM2.
Pan Leszek już szykował dla nas stos (za niespatynowany model), więc żeby nas nie ganiano z widłami i pochodniami szybko tamara zniknęła z pola widzenia. A Krzysiek i Kamil już mi ją wyrywali w celach patyny... może trza było skorzystać?
Kameralne wydarzenie, ale spotkanie się ze znajomymi było najważniejsze.
Dzięki Grześ jeszcze raz!
Pozdrawiam!