• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nanofaktura - modele, nowości.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Zender

Ostrzeżony
Reakcje
19 0 0
Czy model jest już dostępny w sprzedaży? Bo jeśli tak to sugeruje go wycofać i poprawić błędy, których jest sporo. Zmiana maski w 358 nie czyni z niego od razu 912 (swoją drogą maska ma zły kształt). Zmieniła się chociażby jednostka napędowa a tu widzę to samo co w 358. Może jak się trafi jakiś totalny ignorant to się na to złapie. Czekałem długo na ciężkie Ursusy i chyba jeszcze poczekam.

143A2E13-EAD9-4D20-96DA-4BAFFA45F2BF.jpeg

Ostatnio edytowane:

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.605 120 86
@piotr66 nie mam tego modelu ale myślę, ze te ramy mają około 1,2mm. Tutaj musi być jakiś kompromis w stosunku do oryginału. Co innego gdyby to była skala 1/64 - 1/25. A patrząc na Twoje zdjęcie (zrobione zresztą pod innym kątem)... Nie jest tak źle.

rafek3131

Znany użytkownik
Reakcje
1.585 2 0
To i ja dodam swoje 3 grosze... tłumik w 912 po prostu doklejony z boku... widać,że kolektor wydechowy został z C385. Kabina powinna być niżej osadzona(patrz na szybę czołową).
Więc tak jak kolega @Zender pisze,trzeba będzie jeszcze trochę poczekać...

OP
OP
Nanofaktura

Nanofaktura

Aktywny użytkownik
Reakcje
495 9 0
Maska już poprawiona. Silnika nie chciałem modyfikować bo musze robić cały nowy model korpusu. Te zmiany nie wydawały mi się aż tak rażące. Jeśli ktoś ma jakieś dobre foto silnika z lewej strony to poproszę o wgranie, zrobię po prostu nowy korpus.

Nie chcę nikogo tu urazić, ale po prostu śmieszy mnie ton wypowiedzi niektórych osób. Ja rozumiem, że czasami wkradną się błędy, czy ja coś pominę... ale można to wszystko napisać bez takiej spiny. Spokojnie. Przecież nie ma przymusu kupowania moich modeli. Można czekać na innych aż zrobią, ja nie widzę problemu. A jak chcecie coś doradzić to proponował bym to robić w bardziej przyjazny sposób...

Ostatnio edytowane:
Reakcje
9 0 0
Chyba trochę za bardzo się czepiacie Panowie... musicie pamiętać, że zdjęcia są w dużym powiększeniu a na makiety w tej skali patrzy się raczej z odległości nie mówiąc już o wystawach gdzie barierki ograniczają przyglądanie się do praktycznie 1m i wtedy ten milimetr w tą czy w tą traci kompletnie znaczenie nie mówiąc o szczegółach silnika...

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.801 32 2
@piotr66 nie mam tego modelu ale myślę, ze te ramy mają około 1,2mm. Tutaj musi być jakiś kompromis w stosunku do oryginału. Co innego gdyby to była skala 1/64 - 1/25. A patrząc na Twoje zdjęcie (zrobione zresztą pod innym kątem)... Nie jest tak źle.
Darek nie zupełnie bym się zgodził. Druk 3d ma ograniczenia i może cieńszych ramek się nie da, ale nie do końca, bo są żywice o większej wytrzymałości, ja drukuję elementy 0,4 x 0,4 więc jak się chce... A to co tu widzimy przypomina mi trochę masówkę z czasów zabawek z kiosku ruchu z PRLu - samochodzik z wtryskarki i gotowe. Czy muszę się zachwycać takimi modelami? Są różne techniki w modelarstwie, ale młodzi wytwórcy mają tencencję do - powiedziałbym takiej łatwizny, jest druk 3d i wystarczy, nie się cieszą że coś robię... Czy tak nie jest?
Nie mam zamiaru totalnie krytykować kolegę Nano, doceniam jego prace, ale jeśli mi się model n ie podoba i uważam że można zrobić lepiej to mówię.

Ostatnio edytowane:

Zender

Ostrzeżony
Reakcje
19 0 0
Małe odstępstwo? Producent zmienił geometrię maski bo mu się nie mieścił zbiornik paliwa wzięty z innego modelu ciągnika. To jest robienie z ludzi idiotów.

A odnośnie tego narzekania, Panie producent, to właśnie pokazałeś co z ciebie za gość. Czysta bezczelność. Klepać, klepać, aby kasa! Nie ważne, że źle. Nie ważne, że ktoś to zobaczył. Najważniejsze ze znajdzie się jeleń co to kupi. I to jeszcze za jaką cenę! Tylko czekać aż ktoś trzymając model w ręku się zorientuje, że został zrobiony w jajo.
Dziękuję ja wysiadam.
Życzę, żeby każdy chciał sprawdzać model przed zakupem bo jak mawiali mi na studiach „jeśli coś produkujesz masz być specjalistą od tego” a nie liczyć na to, ze klient jest idiotą.
Tyle ode mnie. Spokojnych świat.

Ostatnio edytowane:

Zender

Ostrzeżony
Reakcje
19 0 0
W takim razie może ja się wypowiem skoro subtelnie zamieniliśmy temat Ursusa na Jelcza. Otóż niezależnie od koloru kabiny Jelcze wychodziły z takimi samymi ramami wywrotu. Zgodnie z "prośbą" kolegi:
A jak chcecie coś doradzić to proponował bym to robić w bardziej przyjazny sposób...
pokazuję na obrazku jak wygląda rama wywrotu.

123123.png

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.