Na początku, miałem pewne wątpliwości, czy ten projekt ma szanse. Zastanawiałem się długo, zanim zabrałem się za "demolowanie" oryginalnego modelu. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, jednak muszę przyznać, dopiero teraz, po pozytywnym przyjęciu i opiniach, jestem zadowolony z podjętej decyzji.
Ładnie się prezentuje. To model jeżdżący? Jeśli tak, który model był bazą (jeśli była jakaś baza)?
BR23 Fleischmann?
Tak, lokomotywa jest jeżdżąca i wyposażona w dekoder z dźwiękiem. Bazą był Fleischmann 712376.
Całkiem nieźle prezentuje się! Gratulacje!
Gdyby udało się zainstalować pierwszą oś toczną o mniejszej średnicy kół, to nie byłoby się właściwie do czego przyczepić.
Postaram się jeszcze poprawić i dodać pewne szczegóły. Co do osi przedniej i kół, mam zamówioną taką z kołami o mniejszej średnicy, jeżeli tylko będzie pasować, to ją wymienię.
Model nie ma jeszcze zamontowanych drabin na tendrze i ramek reflektorów oraz kilku innych drobiazgów.
Póki co, zdjęcia są czarno-białe, porównywałem je z oryginalnymi zdjęciami i szukałem różnic do korekty i poprawy na modelu. Dodatkowo nie ma jeszcze właściwego lakieru i naniesionych śladów eksploatacyjnych. Kolejne zdjęcia będą już w kolorze i na szlaku.