• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Motocykle 1:1

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Dzisiaj poprzednicy :) Dwa moje pierwsze sprzęty :)

Zipp Vapor. Sprzęt średniej klasy, ale jak na tamte czasy to była limuzyna wśród skuterów :) Alarm, odpalanie z pilota itd. Robiło furorę :) Nie raz robiłem z nauczycieli idiotów, jak przechodzili obok, a ja odpalałem silnik z daleka :)

i Honda Dio. Super skuter dla młodych pasjonatów. Na liczniku miał 60Km/h a po zmierzeniu prędkości przez samochód okazało się, że mój Vmax wyniósł 80 :) Bardzo zrywny, z racji tego, że to dwusuw.

i wspólna fotka :) Te dwa sprzęty były u mnie w tym samym czasie :) To był szał jak do szkoły przyjeżdżałem raz tym, raz tym. :)

a już jutro klasyk, który aktualnie śpi w garażu :) i nie jest nim Garbus :)

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Co chwilę słyszę, że Zipp to złom, najgorszy z możliwych skuterów i typowy ' chińczyk' czyli, że się co chwile rozsypuje, śruby nie po dokręcane itp. Ile w tym prawdy?
Wiesz co... nie jest to sprzęt dobrej klasy. Ale nie ma tak, że się odkręcają śruby. Fakt, Honda była sporo starsza i miałem mniej problemów, ale za złom go nie uznam. Uznam go za przeciętniaka :)

Szymeq125

Aktywny użytkownik
Reakcje
36 0 0
A, że tak zapytam jaki sprzęt uważasz dla kogoś kto chce zacząć przygodę z jednośladami? Oczywiście z 50 cc.

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Jeśli chodzi o 50cc , a później chcesz jeździć jakimś motocyklem, a nie skuterem to coś z biegami. Poszukaj Aprilia Rs, Yamaha Tzr, Derbi Senda, Yamaha Xt 125. tego typu sprzęty :)

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Mamy kolejny dzień więc obiecany sprzęt, który również aktualnie jest w moim posiadaniu :)

WSK 175 1983r. Wersja dosyć bogata bo ze stelażami bocznymi oraz centralnym. :) Taki mały turysta.

P.S Przepraszam za taką fotkę, ale tylko to znalazłem na kompie.

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ładna Wsk-a.Napisz jak się sprawuje,bo 175-tki do udanych nie należały.Miałem dwie 125-tki i byłem z nich zadowolony.Miałem też kilka Komarów i Rometów różnorakich a obecnie posiadam tylko jednego Ogara 205:)

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Ładna Wsk-a.Napisz jak się sprawuje,bo 175-tki do udanych nie należały.Miałem dwie 125-tki i byłem z nich zadowolony.Miałem też kilka Komarów i Rometów różnorakich a obecnie posiadam tylko jednego Ogara 205:)
Stoi w garażu :( Mam problem bo jak naładuje akumulator to ładnie pali, ale jak się rozgrzeje to gaśnie i już nie pali. ;/ Nie wiem czy tłok nie puchnie...?

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Dzisiaj wrzucam fotki sprzętu jaki udało mi się spotkać w Lonynie. Bardzo rzadki model jakim jest Ducati Sport 1000. Piękny cafe racer. i oczywiście jedyne słuszne wydechy do tej marki: termignoni

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Dzisiaj kolejny sprzęt spotkany w Anglii. Co wy na to? :) Mieliście z czymś takim do czynienia? A może coś słyszeliście? Ciekawe czy nie mdleją ręce...

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Nie wiem gdzie pasuje ta fotka. Czy do dziewczyna i sprzęt, czy do pokazania swojej osoby, czy tu do motocykli... :) Taki ot Triumph.

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
oj tak panowie :) Nie chciało się odejść :) V ogólnopolska wystawa motocykli i skuterów w Warszawie :) byłem na niej po raz piąty :) (co roku :) )

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 5