• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Most Zwodzony nad "Rokitnicą"

OP
OP
Artur

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.470 155 3
Tak. Bo most wodzony jest wzorowany na moście nad Regalicą (Szczecin) moduł będzie też samodzielny i jednocześnie będzie jako wjazd do Portu

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.731 31 1
We Wrocławiu cieki wodne są obwałowane, a w obrębie przyczółków dodatkowo umocnione.

Nawet jeśli z daleka wydają się obrośnięte zieleniną, to tylko efekt dziesięcioleci rodzimych zaniedbań.
Obecnie w trkacie remontów przywracany jest stan pierwotny.

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.731 31 1
Ja bym się sugerował tym wiaduktem, tu jest to lepiej utrzymane. Tym bardziej, że ta oddzielona groblą część rzeki to kanał żeglugowy. Tu pomost jest stały, gdyż jest wystarczająco wysoko od wody.
U Ciebie ta część będzie zwodzona.
most.jpg

Jeżeli odwzorowujesz epokę IV, czyli PRL, to wały i nabrzeża mogą być trochę zaniedbane. Nie mniej jednak, obmurowane, a wały obowiązkowo obsadzone szpalerem wysokich drzew, z kilkoma ubytkami, bo za komuny nikt drzew nie dosadzał.

Ostatnio edytowane:

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.731 31 1
OK. Tylko ten szczeciński most jest na obrzeżach, a Twój będzie przy porcie, czyli blisko centrum.
Nie zrozum mnie źle, nie chcę nic narzucać. To Twój model i zrobisz zgodnie ze swoim zamysłem.

OP
OP
Artur

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.470 155 3
Jeżeli odwzorowujesz epokę IV, czyli PRL, to wały i nabrzeża mogą być trochę zaniedbane. Nie mniej jednak, obmurowane, a wały obowiązkowo obsadzone szpalerem wysokich drzew, z kilkoma ubytkami, bo za komuny nikt drzew nie dosadzał.
Ale że pomalować je betonem i potem trochę trawy i krzaków?
Czy może coś bardziej jak płyty jumbo?