Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zdjęcie nie było na środku, było też nisko zrobione i blisko, dodatkowo bateria już była trochę używana
Okazuje się że mam jakieś przebicie i wyłączone światła nawigacyjne tlą się w pozycji off. Przy normalnym świetle tego nie widać ale jak jest ciemno aparat to wyłapuje ;] trudno tego chwilowo nie poprawię ;/
Jako że tematy o moście i porcie się przenikały i jednocześnie są obszerne postanowiłem je wydzielić do dwóch osobnych mam nadzieję że będzie to z korzyścią dla wszystkich
Rzeka z Regalicy zmieniła się na Rokitnicę ponieważ całość jest tylko wzorowana na moście nad Regalicą. Natomiast Rokitnica to lokalna rzeczka z mojego rodzinnego Błonia
Teraz aktualizacja. Postanowiłem jakiś czas temu poprawić pewne elementy na segmencie. Na pierwszy ogień idzie most kolejowy oraz jego "dozbrojenie".
Czekam jeszcze na uchwyty szyn odbojnicy. Może za 2-3 tygodnie już je będę miał. Na części zwodzonej blacha będzie po całości. Mam już matrycę to odlania i mam nadzieję że @Adam66 pomoże Będą z żywicy żeby wyeliminować ewentualne zwarcia podczas przejazdu taboru.
Doklejenie dwuteownika do dolnego pasa kratownicy mija się z celem. Co w oryginale miał by dać taki zabieg? Bez sensu. Niestety z go...a bata nie ukręcisz. Zostaw tak jak jest teraz, bo dalsze doklejanie dziwnych rzeczy do przęsła kratownicowego będzie nieco dziwaczne.
Doklejenie dwuteownika do dolnego pasa kratownicy mija się z celem. Co w oryginale miał by dać taki zabieg? Bez sensu. Niestety z go...a bata nie ukręcisz. Zostaw tak jak jest teraz, bo dalsze doklejanie dziwnych rzeczy do przęsła kratownicowego będzie nieco dziwaczne.
Dziś totalnie nie wiem co masz na myśli (praca wypala) ale zabieg moim zdaniem się udał co widać na zdjęciach (chyba). Most wygląda dużo lepiej niż miał pierwotnie. Obiecuję że następny projekt będzie w 100% poprawny politycznie
Każda uwaga jest cenna i przyjmuję je jako dążenie do doskonałości modelarskiej (nie od razu Kraków zbudowano
Dziś totalnie nie wiem co masz na myśli (praca wypala) ale zabieg moim zdaniem się udał co widać na zdjęciach (chyba). Most wygląda dużo lepiej niż miał pierwotnie. Obiecuję że następny projekt będzie w 100% poprawny politycznie
Każda uwaga jest cenna i przyjmuję je jako dążenie do doskonałości modelarskiej (nie od razu Kraków zbudowano
A podczas przeglądania wątku wysłało mnie do strony w którym most fallera był przerabiany i tam takie różne dziwadła były dokładane do przęsła. Ale widzę że to dość stare wątki były