• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moje "samoróby" PKP

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
I tak trzymać Master !!

EFC znam i "trzymam" ;)
EFC ma swój i styl i jakość- ręcznej ale serii 8)
Ręczny seryjny- jedyny znany mi osobiście "powtarzalny Kiler"

Jaro !!

So shame on the producers can ...
Your on top !!
This is a departure !!

Rób interes 8)

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
Jarosław napisał(a):
Kilku gawiedzi na miejscu i jeden ...... z tego forum stwierdziło, że
- pudło od Wawricka
-reszta trawionek od efc
-napęd od gagara chyba
Się nie dziwię takim skojarzeniom, podejrzenie o syntezę najlepszych kawałków... Chyba komplemencik :D A tu prawda zgina kolana!
!BRAWO!
Do tego gratulacje za wygraną w konkursie!!!

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.627 18 0
No trochę mnie nie było, a tu tyle wspaniałych wiadomości.
Jarku jeszcze raz gratulacje, Twoja cierpliwość i precyzja zostały docenione.
Tymi, co nie potrafią odróżnić plastiku od metalu się nie przejmuj, tymi innymi też.
Rób powoli swoje, by inni którzy nie potrafią tak robić modeli jak Ty, mogli choć oko nacieszyć pięknem.
Wiesz, nie każdy z nas jest Michałem Aniołem.

Załączniki

OP
OP
Jarosław

Jarosław

Aktywny użytkownik
ŁKMK
Reakcje
746 4 0
Dziękuję, ale bez przesady bo w samozachwyt popadnę a to niezdrowe będzie. Dziwi mnie jeden fakt, bo są w Polsce ludzie którzy potrafią taki model zrobić że z kapci wyrywa a szok trwa bardzo długo po jego obejrzeniu...a jakoś mało chcą je pokazywać :( Dla przykładu model w HO który osobiście mnie zainspirował do dużej dokładności, wykonany własnoręcznie na przerobionym napędzie ROCO. Autor to mój kolega po fachu ( dziwne to :) ) Jacek D. z Warszawy. Z tego co wiem budował go ok dwóch lat... Gdzieś juz go pokazywałem, ale zapodaję ponownie. Model obecnie jest ukończony ale fotka z przed dwóch lat jak go budował. Juz go widzę w Mistrzostwach jak brakuje dla niego skali oceniania... Zobaczcie sami:

Załączniki

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.010 127 22
Tak, już widziałem kiedyś fotki tego modelu i to w takim nie ukończonym właśnie stanie. Długo na nie patrzyłem i długo były na pulpicie mego Windowsa. Pięknie ta buda wygląda.

Twój model Jarosławie już chyba niegdyś oceniłem - piękna robota. Ciężko opisać słowami jak się widzi tak piękne modele.

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
517 19 2
Jarosław napisał(a):
Dziękuję, ale bez przesady bo w samozachwyt popadnę a to niezdrowe będzie. Dziwi mnie jeden fakt, bo są w Polsce ludzie którzy potrafią taki model zrobić że z kapci wyrywa a szok trwa bardzo długo po jego obejrzeniu...a jakoś mało chcą je pokazywać :( Dla przykładu model w HO który osobiście mnie zainspirował do dużej dokładności, wykonany własnoręcznie na przerobionym napędzie ROCO. Autor to mój kolega po fachu ( dziwne to :) ) Jacek D. z Warszawy. Z tego co wiem budował go ok dwóch lat... Gdzieś juz go pokazywałem, ale zapodaję ponownie. Model obecnie jest ukończony ale fotka z przed dwóch lat jak go budował. Juz go widzę w Mistrzostwach jak brakuje dla niego skali oceniania... Zobaczcie sami:

Witam wszystkich na forum ,witam Jaro dziekuje za miłe słowa będę w Poznaniu w sobote wraz z moją świnką niestety pewnie bez cyfry ale moze znajdzie sie tor w analogu no zobaczymy zapraszam wszystkich do obejrzenia 08meczki jest prawie skończona ale niestety nie do końca, nie mam czasu pozdrawiam i myślę że zobaczymy się na hobby.

OP
OP
Jarosław

Jarosław

Aktywny użytkownik
ŁKMK
Reakcje
746 4 0
oo jak miło, nie wiedziałem że tu jesteś. LENIU!! Jakieś zdjęcia byś zapodał swojej EP08 :!: ;) sam chętnie nacieszę oko ;)
Z tego co wiem to ks. Grygier robi paradę taboru w której bedzie można prezentować lokomotywy w cyfrze i w analogu, tylko że wcześniej trzeba było zgłosić.
Czekamy wszyscy na zdjęcia, pozdrawiam ;)

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
517 19 2
Jarosław napisał(a):
oo jak miło, nie wiedziałem że tu jesteś. LENIU!! Jakieś zdjęcia byś zapodał swojej EP08 :!: ;) sam chętnie nacieszę oko ;)
Z tego co wiem to ks. Grygier robi paradę taboru w której bedzie można prezentować lokomotywy w cyfrze i w analogu, tylko że wcześniej trzeba było zgłosić.

Daj mi meila.

ktoto37

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
jacol_placol napisał(a):
Jarosław napisał(a):

Daj mi meila.
Na forum zdjęcia poprosimy.

OP
OP
Jarosław

Jarosław

Aktywny użytkownik
ŁKMK
Reakcje
746 4 0
no dobra, widzę że Jacek nie ma chyba czasu na neta i założenie własnego wątku, więc jeżeli juz temat zaczęty i było obiecane to pozwolę sobie zaprezentować kilka zdjęć które podesłał mi swojej EP08 ;) Myślę że przez długi czas będziecie cieszyć oko... :)

Załączniki