• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moje projekty 1:87 - SM03, EL100, SBCgix

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
430 13 17
że tak nieśmiało zapytam ;)
jak tam sytuacja na froncie SM03
może podasz aktualną listę aby było wiadomo którym się jest w kolejce :D

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Nie ma sprawy, lista:

1 Robert Wolski
2 Karol_Mar
3 Zdeniu
4 Rafał G
5 Heaven1973
6 BarTK
7 Rene Makarow
8 Zabkret
9 popowe
10Adamzalesie
11 kofacela
12 PadreP
13 Rafał Masiakowski
14 Grzegorz Tracz
15 Muniek 241

W tej chwili sprawa wygląda tak, że zleciłem odlewanie bud, gdyż na moim sprzęcie nie wychodzi to najlepiej. Będzie też nowy odlew ostoi, z innej odlewni czyli z lepszym odwzorowaniem konturów czołownic co znacznie ułatwi wykończenie. W zestawie będzie też elastyczna płytka drukowana elektryki co również będzie znacznym ułatwieniem. To wszystko jednak wymaga dodatkowego czasu więc trzeba uzbroić się w cierpliwość. A i są już gotowe kalki dzięki koledze Ktoto37 jak można zobaczyć kilka postów wyżej.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.244 30 1
Piotrek a kiedy następna edycja kiedy już zostaną zrealizowane zamówienia z w/w listy?
Trzeba się już zapisywać,czy później?

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Lista nie jest zamknięta i zapisywać można się cały czas. Chciałbym zrealizować wszystkie zamówienia jednocześnie przy kolejnej realizacji, a jeśli byłyby jakieś problemy, mam tu na myśli części od poddostawców, to przynajmniej w dwóch etapach.

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Powiem tak, ponieważ jest to hobby obecnie na prawdę trudno mi przewidzieć konkretny termin realizacji. Trzeba tu przecierać nowe ścieżki, szukać wykonawców, dostawców. Na pewno w tym roku.

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Jeszcze małe wyjaśnienie, koledzy którzy prosili o przesunięcie na drugą serię nie a nie ma ich na zamieszczonej liście nie wypadli oczywiście z listy, pamiętam o nich.:).

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Informacja dla posiadaczy pierwszej serii zestawów SM03
Właśnie zauważyłem, że w zestawach brak jest zgarniaczy - nr 31. Zgarniacze zostaną dosłane.
Na stronie WWW (adres poniżej) będzie też do pobrania szablon do nawiercania otworów w czołownicach.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.184 16 2
Zapowiada się genialnie. Widzę, że jest szansa, że będzie osiągalne posiadać kolekcję manewrówek Polskiej konstrukcji którą w ZNTK popowe tak mieć by chcieli. :)

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Parę zdjęć z postępu prac. Pierwsze dwa to frezowanie pokryw z HIPSu dla przedziałów maszynowych. Będzie też wersja na kołach RP25, bo akurat od RB Model idealnie pasują.:)

Załączniki